Вхід | Реєстрація

Суд виніс вирок матері школяра, яка побила вчительку у Чутівському районі

Суд виніс вирок матері школяра, яка побила вчительку у Чутівському районі

У Чутівському районі суд на місяць заарештував жінку, яка побила у школі класну керівницю сина

Чутівський райсуд Полтавської області виніс вирок Євгенії К., яка восени побила у школі вчительку. 20 грудня суддя Яна Ланна засудила її до місячного арешту і зобов’язала виплатити 15,6 тис. грн компенсації. Про це «Полтавщині» стало відомо з реєстру судових рішень та офіційного сайту суду.

Згідно з матеріалами справи, подія сталася 13 вересня 2018 року. Євгенія К. була у стані алкогольного сп’яніння. Близько 14:10 вона прийшла до школи в смт Скороходове, де навчається її донька та син.

Вже у кабінеті вона штовхнула вчительку Марину З. — класну керівницю сина. Вона вдарила її у груди та штовхнула у бік квітника. Жінка впала на підлогу. Євгенія К. підійшла, намотала її волосся на руку, кілька разів вдарила головою об підлогу, підняла, відтягла до стіни і вдарила об неї головою та тулубом. Попутно нанесла ще кілька ударів кулаком.

За висновками експертів, у Марини З. була закрита черепно-мозкова травма, струс головного мозку, синці голови, тулубу, верхніх та нижніх кінцівок. Травми характеризували як легкі тілесні ушкодження, що спричинили короткочасний розлад здоров’я.

За словами потерпілої, того дня Євгенія К. зайшла до школи та почала кричати і сваритися. Як розповів виданню «Коло» чоловік вчительки, його дружина попросила матір учня зайти до класу, аби діти не чули сварку. Поки Марина З. дійшла до вчительського столу, Євгенія К. вдарила її по голові. Після кількох ударів вчителька втратила свідомість. Прийшла до тями на підлозі, а потім отримала ще серію ударів. Далі нападницю відтягували кілька інших вчителів.

За словами чоловіка, у сина Євгенії К. затримка психомоторного розвитку. Конфліктів із дитиною не було. За три-чотири дні до інциденту Марина З. телефонувала матері цієї дитини, бо хлопчик щодня носив до школи всі підручники та зошити.

Як пояснила на суді обвинувачена, того дня вона прийшла до школи, аби поговорити із класною керівницею. Її сина у школі ображали. Жінка розсердилася, бо вчителька підвищила тон, і не стрималася. Провину у том, що побила її, Євгенія К. визнала.

За даними реєстру судових рішень, жінка вже має одну погашену судимість. Вона має інвалідність 3-ї групи, ніде не працює та є незаміжньою.

20 грудня суд заслухав покази усіх свідків та сторін справи, вивчив матеріали та виніс Євгенії К. вирок. Її визнали винною в умисному нанесенні легких тілесних ушкоджень, що спричинили короткочасний розлад здоров’я або незначну втрату працездатності (ч.2 ст.125 ККУ).

Суддя врахувала, що події відбувалися у школі, постраждала просила суворого покарання, а також, що нападниця не показала, чи шкодує про вчинене, але має інвалідність та двох неповнолітніх дітей. Тому у якості покарання призначила 1 місяць арешту.

Окрім того, суд частково задовольнив цивільний позов потерпілої. Євгенію К. зобов’язали виплатити 15,6 тис. грн компенсації: 9,6 тис. грн за лікування та 6 тис. грн за моральну шкоду.

Вирок поки не набув законної сили. Засуджена має місяць на оскарження в Полтавському апеляційному суді. Якщо жінку врешті візьмуть під арешт, районний орган опіки має вирішити, куди влаштувати двох її неповнолітніх дітей. Відповідне доручення органу опіки і піклування Чутівської РДА суд надав 20 грудня.


Автор: Дарина СИНИЦЬКА, «Полтавщина»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
21 січня 2019, 11:23 | Чутове | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації