Вхід | Реєстрація

Санітарно-епідеміологічна ситуація в Кобеляцькому районі

Санітарно-епідеміологічна ситуація в Кобеляцькому районі

Кобеляцький міжрайонний відокремлений підрозділ лабораторних досліджень Державної установи «Полтавський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України» інформує, що за 3-й тиждень 2019 року в Кобеляцькому районі захворюваність на гострі респіраторні вірусні інфекції в порівнянні з попереднім тижнем зменшилась на 16 випадків. Показник захворюваності не перевищує епідемічний поріг. За тиждень в районі на ГРВІ захворіла 171 особа,  в тому числі дітей віком до 17 років – 84, з них школярів – 47, дітей дитячих навчальних закладів – 18. Захворюваність серед дітей в порівнянні з попереднім тижнем зменшилась на 15 випадків. При цьому захворюваність серед школярів складає 55,6% від всієї кількості захворівших дітей. Серед вікових груп найбільше уражені діти 5-14 років (захворіло 75 дітей – 89,3 %).

З початку епідсезону (з 40-го тижня 2018 року) на гострі респіраторні вірусні інфекції в районі захворіло 2616 чоловік, з них дітей віком до 17 років – 1747 чол. На цьому тижні зареєстрований ще один лабораторно підтверджений  випадок грипу А. Захворів дорослий з м. Кобеляки.

В районі проводиться імунізація населення проти грипу. Всього отримали щеплення 263 чоловіка, з них 31 дитина.

За 3-й тиждень 2019 року в м.Кобеляки  зареєстровано  5 випадків вітряної віспи ,  2 випадки гастроентероколіту , 1 випадок захворювання на туберкульоз. В селі Жуки зареєстровано  2 випадки кору серед дорослих. По всіх випадках інфекційної захворюваності проводяться протиепідемічні заходи та розслідування.


Автор: Валентина СЕМИНОГ, завідувач лабораторного центру


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
21 січня 2019, 14:23 | Кобеляки | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації