Вхід | Реєстрація

Горе–крадій, невдалий розіграш та спиляні дуби

Горе–крадій, невдалий розіграш та спиляні дуби

Минулий тиждень новосанжарські поліцейські отримали 107 заяв і повідомлень. Із них 14 кваліфікуються як кримінальні правопорушення.

13 січня, доки більшість новосанжарців сиділи за столом, смакували варениками та слухали привітання від щедрувальників, злодії теж ходили по домівках. Щоправда, обирали вони ті домогосподарства, де світло в будинку було вимкнене. І заходили не через двері, а у вікна.

Сліди від таких непроханих гостей виявив у минулий понеділок житель селища. Вночі власників будинку не було вдома. Цим скористались злодії, які проникли в будівлю, віджавши пластикове вікно. Звідти вони винесли дві золоті сережки, ланцюжок та три обручки, чим завдали матеріальної шкоди на суму близько 20.000 гривень.

Поліцейські відкрили кримінальне провадження за частиною 3 статті 185 Кримінального кодексу України «Крадіжка, поєднана з проникненням у житло». На непроханих гостей чекає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 6 років.

 

Украв, не випив, бо спіймали

Середа, 16 січня, у Нових Санжарах був звичайним робочим днем. І лише один чоловік продовжував відзначати, мабуть, новорічні свята. Та оскільки кошти для придбання міцних напоїв у нього закінчились, то він вирішив банально вкрасти з магазину пляшку алкоголю. Для цього правопорушник зайшов у магазин і взяв з прилавка горілку вартістю 400 гривень. Крадіжку відразу помітив обслуговуючий персонал і викликав правоохоронців.

Працівники Новосанжарського відділення поліції досить швидко встановили горе–крадія. Ним виявився житель Великих Солонців. Речові докази поліцейські вилучили і повернули власнику.

За викрадення алкогольної продукції з магазину чоловіку «світить» штраф до 850 гривень, виправні роботи до 2 років або позбавленням волі до 3 років.

 

«Жартівник» працюватиме на виправних роботах

Хоча до 1 квітня ще більше двох місяців, у Лелюхівці вже починають «готуватись» до Дня гумору. Тільки замість того, аби розігрувати друзів і знайомих, житель цього населеного пункту вирішив потренуватись на поліцейських. Його «жарт» виявився невдалим.

14 січня новосанжарським поліцейським повідомили, що в селищі сталося вбивство. Прибувши на місце події, правоохоронці з’ясували, що інформація не підтвердилась.

У ході проведення пошукових заходів вони встановили особу, яка телефонувала на номер «102». Ним виявився житель Лелюхівки. За те, що «гуморист» надав завідомо неправдиве повідомлення про вчинення злочину, його чекають виправні роботи до 2 років або арешт до 6 місяців. Щоправда, покарання за такі дзвінки може бути й більш суворе: обмеження волі до 3 років або позбавлення до 2‑х.

 

Два роки за погрози

15 січня лейтенант місцевого відділення подав рапорт про результати своєї перевірки за фактом погрози вбивством. Відповідно до матеріалів справи, до поліцейських звернулась жителька Новосанжарського району. Їй та членам її сім’ї надходили погрози у вигляді смс-повідомлень на телефон та через соціальні мережі, у яких вбачаються ознаки кримінального правопорушення. Поліцейський встановив особу, яка погрожувала вбивством. Злочинця можуть арештувати на 6 місяців або обмежити волю до 2 років.

 

Злочину проти довкілля запобігти не встигли

17 січня поліцейські виїхали на злочин у Старі Санжари. За повідомленням місцевих жителів, шестеро невідомих осіб на автомобілі ЗІЛ-131 здійснювали незаконну вирубку лісу поблизу населеного пункту.
Поліцейські з’ясували, що чоловіки спиляли в лісосмузі 16 дубових дерев і намагалися їх вивезти. За незаконну порубку дерев на правопорушників чекає штраф від 850 до 1700 гривень або арешт до 6 місяців, або обмеження волі до 3 років, або позбавлення волі на той самий строк, з конфіскацією незаконно добутого.

Цього ж дня лейтенант Новосанжарського ВП подав письмовий рапорт, де повідомив, що в ході проведення обшуку на підставі ухвали районного суду в господарстві жителя села Кунцеве було виявлено та вилучено речовину рослинного походження. Відповідно до висновку хімічної експертизи, речовина відноситься до особливо небезпечного наркотичного засобу — канабісу.

За виготовлення і зберігання наркотиків чоловік може отримати трирічний умовний термін або сісти до в’язниці на той самий строк.


Автор: Підготував Олександр ДІДЕНКО


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
24 січня 2019, 16:41 | Нові Cанжари | Кримінал
1. микола козак / 25 січня 2019, 21:19
За 16 дубів 1700грн -посьміховисько.Влада сміється сама з себе , саме це і є корупція зякою так наполегливо не хоче боротись влада.Україну скоро перетворять на пустелю.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації