Вхід | Реєстрація

Не станьте боржником без боргів

Не станьте боржником без боргів

Відбулися зміни в порядку оплати за спожиту електроенергію. Якщо на них не звернути уваги, то навіть добросовісні споживачі через свою неуважність можуть опинитися в категорії боржників.

Працівники «Полтаваобленерго» через ЗМІ звертаються до споживачів їх послуги з важливим повідомленням. Не будемо вдаватися в усі нюанси змін, які відбуваються на ринку споживання та передачі електроенергії. Це лише відволікатиме увагу споживачів від принципових моментів, важливих для будь-якого абонента, який користується електроенергією.

Зараз потрібно бути максимально уважним, здійснюючи оплату за спожиту електроенергію. Адже з Нового року платити потрібно не «Полтаваобленерго», а іншій організації на зовсім інший рахунок.

Для боргів

Отже, за електричну енергію, яка була спожита до 1 січня 2019 року, тобто за грудень минулого року і раніше, платити необхідно, як і раніше, «Полтаваобленерго. Мова йде, передусім, про погашення заборгованості, яка могла виникнути.

Платіж слід зараховувати на рахунок № 26031301370 у філії ПОУ «Ощадбанк» МФО 331467
(Отримувач  ПАТ «Полтаваобленерго»).

 

Нові реквізити

А вже в лютому за електроенергію, спожиту в січні, тобто у новому 2019 році, розрахунки слід проводити із ТОВ «Полтаваенергозбут».

У платіжному документі необхідно зазначати рахунок № 26033300660000 у філії ПОУ АТ «Ощадбанк» МФО 331467

(Отримувач — ТОВ «Полтаваенергозбут»).

Додатково енергетики попереджають, що платежі, проведені у відділеннях «Укрпошти», надходять на рахунки постачальників із значним запізненням. А це може призвести до виникнення спірних ситуацій, аж до припинення електропостачання. Людина заплатила, а гроші не надійшли, і її відключають. Адже оплата вважається проведеною тоді, коли гроші надійшли на рахунок енергопостачальника.

Для того, щоб не переплутати, кому платити, потрібно при здійсненні платежу бути уважним і звертати на ці моменти увагу працівників банківських установ.

Що станеться, якщо споживач у лютому заплатив, скажімо, «Полтаваобленерго»? Тоді у нього виникне заборгованість перед новою організацією «Полтаваенергозбут». І доведеться робити акт звірки, писати заяву, а вже потім гроші надійдуть адресату. Тобто, проблему можна вирішити, але це потребуватиме додаткових витрат нервів і часу.

І навпаки, якщо за «старі» борги із минулого року заплатити новій організації «Полтваенергозбут»? Тоді претензії будуть пред’являти вже із «Полтаваобленерго». І знову — акт звірки, заява, платіж із затримкою.
Енергетики перепрошують за тимчасові незручності. Безумовно, протягом місяця –двох усі звикнуть до нової ситуації і платитимуть виключно «Полтаваенергозбуту». Але зараз потрібно проявити додаткову пильність.

Також енергетики повідомляють, що з 1‑го по 3‑тє число кожного місяця слід передавати показники лічильників обліку електричної енергії, що зняті 1‑го числа.

Передати покази можна наступним чином:

  • за телефоном № 3–13–87;
  • електронною поштою на адресу [email protected]
  • шляхом занесення показу в електронну книжку на офіційному сайті «Полтаваобленерго» https://www.poe.pl.ua;
  • за телефоном кол-центру (0800)305-035 (дзвінки безкоштовні);
  • за номером (053)251-09-10 (згідно тарифів оператора);
  • за номерами (097)202-02-07 (безкоштовно в мережі Київстар); (093)170-25-33 (безкоштовно в мережі Лайф); (050)305–99–10 (безкоштовно в мережі Водафон).

Отже, будьмо уважні.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
24 січня 2019, 17:44 | Полтавщина | Суспільство


1. orakul / 24 січня 2019, 22:17
Жидівська хвостоверть набирає обертів. Слава Україні!
2. ИВЕН / 25 січня 2019, 17:51
1.orakul
«Жидівська хвостоверть»


СЛАВА-СЛАВА-СЛАВА
3. микола козак / 25 січня 2019, 21:31
А скільки вже обдурили тих , що передавали показники не першого чи другого числа , або взагалі не передали показник , то вони і нараховували і дораховували з потолка .Тож раджу всим обовязково зараз звіритись , особливо показники.
4. orakul / 26 січня 2019, 07:12
3.микола козак
« то вони і нараховували і дораховували з потолка .Тож раджу всим обовязково зараз звіритись ,»

Звіритися канєшно можна, але.... Як там Вовочка казав учительці "мне нравиться ход ваших мыслей" Ну не ваших, а Філонових, чи того, хто йому це пояснював. Якщо ви заплатили туди-то, то.... а якщо туди, то... "якщо за «старі» борги із минулого року заплатити новій організації «Полтваенергозбут»? Тоді претензії будуть пред’являти вже із «Полтаваобленерго». І знову — акт звірки, заява.." Одні претензії, і всі до вас а не зачинщиків цієї мутки. Тобто, створюється такий інформаційний фон, щоб людина у будь якому випадку відчувала себе винною. До речі, формування відчуття вини, це спеціальна технологія і І.М. про це добре зна. Відчуття вини - це перша ознака еуропейської гідності. Винна людина змушена випровдовуватися. Якщо тільки людина почина виправдовуватися, то вона вже винна вже й доводити нічого не треба. І от якась бабка в якої в хаті світить одна лампочка і якій вже й дихати не хочеться від безвізу, поїздок у Венецію, Віденську оперу і на каву, тепер буде ходити і щось там звіряти. А не пішло б усі оці ділки збирати верблюжу колючку. Якщо щось придумали, то хай самі і звіряют. Хай приходят, розяснюють, дают кожному нову квитанцію з новим рахунком і т.п. На випадок, якщо хтось щось помилково не туди перерахує нехай створюють "міжвідомчу комісію", якийсь буферний рахунок, і нехай самі із собою розбираються. І нічого свою шахрайську роботу, яку вони виконують за народні гроші, перекладати на плечі народу. Оце конкретне поле діяльності для селен, самохіних і славків. Але цю тему ніхто не мутитиме, так як вона безплатна, вона без прапорів і гасел, без коржиків Нуланд і т.п.
5. orakul / 26 січня 2019, 07:39
"Людина заплатила, а гроші не надійшли, і її відключають. Адже оплата вважається проведеною тоді, коли гроші надійшли на рахунок енергопостачальника." Ну а як оце розуміти? Людина заплатила показала квитанцію і пішли усі аж до Сінаю. Кроком руш, чи як там зараз командуют. Де ті гроші поділися нехай шукають поліціянти, податківці, фінінспехтори, есбеушники чи хен зна хто ще. Але гідна людина принесла гроші чи то в банк, чи то на пошту чи хрен зна куди ще, але... в будь якому випадку усі ці кАнтори дозволені гідною державою і у ній функціонують, і саме держава повинна відповідати за їхню діяльність в тому числі і за шахрайську. Ну а як інакше. Людина нікому нічого не винна. Людина - це пуп землі. Людина повинна пити каву і їздити по безвізу. Такі еуропейські цінності. Це ж не я придумав. Я якщо ця людина ще й в шароварах і у вишиванці, то це вАще. Таку людину повинні носити на носилках по місту як хвараонів. Тільки не треба мене звинувачувати в мовби безглуздих давньоісторичних спогадах. Навіщось же вам на 500 гривнях намалювали пірамідку і єгипетські фонтанчики.
6. ИВЕН / 26 січня 2019, 17:17
і єгипетські фонтанчики.

пипец--уже й до фараоно до е бались....
7. Ольга Волоська / 28 січня 2019, 11:16
А як же бути з договірними стосунками? згідно яких надавач послуг зобов2язаний письмомо попередити споживача про зміну рахунків, тарифи і т.д. і т.п. Ох, уже ж ці монополісти....
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації