Вхід | Реєстрація

Смерть пенсіонерки і домашнє насильство

Смерть пенсіонерки і домашнє насильство

У понеділок відбулася вже традиційна прес-конференція, яку провели посадові особи Кобеляцького райвідділу поліції.

Сергій Джулай, начальник Кобеляцького райвідділу поліції, констатував, що новорічні і різдвяні свята на території Кобеляцького району минули без надзвичайних подій кримінального характеру. І висловив впевненість, що це є головним результатом роботи його підлеглих.

Щоправда, зовсім без прикрощів свята не минули. Поряд із мостом через Ворсклу, що на в’їзді в Кобеляки, під колеса вантажівки потрапила літня жінка. Із тяжкими травмами постраждалу доправили до центральної районної лікарні. За її життя боролися як місцеві фахівці, так і хірурги з Полтави. Але жінка померла.

Начальник поліції повідомив, що за цим фактом відкрите кримінальне провадження за ознаками статті 286 Кримінального кодексу України «Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами».

Сергій Джулай відзначив адекватну поведінку водія автомобіля, що став учасником ДТП. Чоловік не намагався зникнути із місця події, одразу почав співпрацю зі слідством.

Начальник поліції повідомив, що в рамках розслідування поліцейські перевіряють деякі нюанси роботи міських комунальних служб. Йдеться про стан обочин і тротуарів. Експерти мають встановити, чи не стали нерозчищені від снігу тротуари причиною того, що пішохід вийшла на проїжджу частину і потрапила під колеса автомобіля.

Також у прес-конференції взяв участь і начальник сектору превенції Кобеляцького райвідділу поліції Андрій Федоренко. Він нагадав, що з 11 січня 2019 року вступили в силу ряд законодавчих змін, які направлені на протидію домашньому насиллю. Відтепер так звані «домашні дебошири», які звикли у себе в сім’ї «розпускати руки», ризикують потрапити за ґрати. Протягом перших тижнів 2019 року поліцейські вже склали п’ять адмінпротоколів за фактами домашнього насильства.

Воно, це насилля, як відомо, має кілька проявів — фізичне, економічне, психологічне і сексуальне. В Україні, чомусь, жваво обговорюють саме аспект сексуального насилля. Хоча факти свідчать про те, що воно є найменш актуальним. Так, згідно із статистикою, наданою поліцейськими, протягом 2018 року в районі не було зафіксовано жодного звернення з приводу зґвалтування, яке є сексуальним насиллям. У 2017 році було два таких факти. Натомість, випадки фізичного насилля у сім’ях трапляються щодня.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
25 січня 2019, 10:13 | Кобеляки | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації