Вхід | Реєстрація

Прогноз погоди від «ЕХО» виявився найточнішим

Прогноз погоди від «ЕХО» виявився найточнішим

10 листопада вже минулого року на редакційному сайті був розміщений матеріал під назвою «Найточніший прогноз на зиму: зима буде». Ця ж публікація з’явилася і в паперовій версії газети. Тоді ми, зважаючи на загальну тенденцію, вирішили систематизувати і проаналізувати погодні прогнози на зиму 2018–19 років. І навіть наважилися на власний прогноз.

До кінця календарної зими залишилося ще два тижні. Але вже зараз можна підводити підсумки неофіційного конкурсу прогнозистів. Як на суб’єктивну точку зору автора, у конкурсі з величезною перевагою переміг прогноз від «ЕХО». Нагадаю, він звучав так: «Зима — буде!».

А тепер, щоб не бути голослівним, порівняю цей прогноз з іншими. Місцеві жителі, які роками ведуть фенологічні календарі і намагаються визначити погоду на зиму за народними прикметами, віщували нам суху й холодну зиму. Думаю, що всі пам’ятають, якою «сухою» видалася цьогорічна зима. До речі, один із цих чоловіків ще в січні під час зустрічі визнав, що народні прогнози вже не працюють.

Далі зважуся нагадати прогноз «модного» народного синоптика Леоніда Горбаня, якого із незрозумілих причин щороку рекламують українські ЗМІ, друкуючи його прогнози, які регулярно не справджуються. Повне фіаско «горбанівський прогноз» потерпів і цього року.

Цитую: «Справжні морози настануть 23–26 січня, у ці дні температура опуститься вночі до –20…–22 °C, можливо, дотягне і до 25 нижче нуля. А ось із 3 по 12 лютого очікується –20…–25 °C, а вночі може дотягувати і до мінус 30 градусів» (інтернет-газета «Вісті»). Взагалі протягом усього лютого, за словами цього «оракула», мало морозити і засипати снігом.

Ну, те, що відбувається з погодою в першій декаді лютого, сподіваюся, люди ще пам’ятають. А для забудьків нагадаю: за даними метеостанції, перша декада лютого виявилася теплішою за норму на цілих 5 °C (!!!). А ось що фіксували фахівці кобеляцької метеостанції: 23–26 січня були справжні температурні качелі. Позначка на термометрі стрибала від – 16 до + 0,2  °C.

Думаю, що навесні, а потім наприкінці 2019 року, вчергове почнеться вакханалія погодних прогнозів. Питатимуть і в нас «А чого не печатаєте?». Не «печататимемо». Тому що точних прогнозів погоди на тривалий проміжок часу просто не існує в природі.

Якщо ж хочете єдиного найточнішого прогнозу, то він будем наступним — весна буде! А потім і літо, і осінь, і нова зима.

Із весною усіх! Радійте тому, що є, насолоджуйтеся кожною миттю зими, весни, літа й осені. Іншої такої миті вже не буде. І якщо у вас в цей момент нічого не болить, не хворіють тяжко рідні люди, не чуєте свисту куль і вибухів снарядів, то Ви — абсолютно щаслива людина. Будьте щасливими щомиті!


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
15 лютого 2019, 09:07 | Полтавщина | Редакційна
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації