Вхід | Реєстрація

Депутати передали «Водоканалу» сміттєвози і контейнери

Депутати передали «Водоканалу» сміттєвози і контейнери

Згідно рішення міських обранців, тепер «водоканалівці» відповідатимуть за вивезення твердих побутових відходів.

 

«Міській сервісній службі» заборонили возити сміття

6 лютого відбулась чергова сесія Кобеляцької міської ради. На ній депутати обговорили виконання минулорічного бюджету та розподілили залишок коштів.

Представник фінансового відділу Надія Назарова повідомила, що за 2018 рік до загального фонду надійшло 12 437 000 гривень, до спеціального — майже 894 000.

Виступаюча пояснила, що станом на 1 січня обсяг вільного залишку коштів становить 690 000 гривень. Їх депутати розподілили таким чином:

  • 123 000 — благоустрій міста (паркові лавки — 40 000, тротуарна плитка — 20 000, дизпаливо — 60 000, електроенергія — 3 000);
  • 320 000 — утримання доріг та виготовлення техдокументації на їх ремонт;
  • 223 800 — забезпечення діяльності «Водоканалу Плюс»;
  • 4 500 — придбання кубків для міні-футбольного чемпіонату.

Депутати відмовили в наданні пільги зі сплати земельного податку для каналізаційної дільниці «Полтававодоканал».

Далі міські обранці обговорили питання, що стосувалось передачі комунальним підприємством «Міська сервісна служба» повноважень щодо вивезення твердих побутових відходів «Водоканалу Плюс».

Директор «МСС» Василь Фещенко розповів, що в 2015 році Державна екологічна інспекція в Полтавській області склала припис на комунальників у сфері поводження з відходами. Через три роки інспекція перевірила хід виконання припису. Екологи встановили, що в «Міської сервісної служби» немає земельної ділянки, оформленої для розміщення звалища, та відсутні дозволи на викиди в повітря забруднюючих речовин. Вони склали повторний припис і призначили адміністративний штраф. Кобеляцький районний та Полтавський апеляційний суди стали на сторону комунальників. Тоді екологи звернулись до Полтавського окружного адміністративного суду з вимогою заборонити діяльність підприємства щодо поводження з твердими побутовими відходами. 3 21 вересня минулого року служителі Феміди тимчасово заборонили комунальникам вивозити сміття.

Василь Фещенко пояснив, що підприємство подало апеляцію до харківського суду. Та він припустив, що судді стануть на бік екологічної інспекції і підприємству заборонять діяльність у сфері поводження з відходами. Такі випадки є непоодинокими.

Тому присутні й вирішили передати право вивозити сміття комунальному підприємству «Водоканал Плюс».

Також Фещенко додав, що в місті по вулиці Покровській знаходиться майданчик для сортування твердих побутових відходів. Згідно нового законодавства, такий майданчик повинен знаходитись на відстані не менше 1 кілометра від житлових будинків.

 

Майно віддали з другої спроби

13 лютого відбулась позачергова сесія міськради. На ній депутати внесли зміни до статуту “Водоканалу плюс”, аби підприємство на законних підставах могло вивозити побутове сміття.  Друге питання стосувалось передачі майна “Міської сервісної служби” на баланс “Водоканалу”. Але депутати не погодили його в такій редакції. Оскільки таким рішенням підприємство фактично ліквідовувалось. Тому на баланс “Водоканалу” передали смітєєвози і контейнери.

Детальніше читайте в наступному номері.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
15 лютого 2019, 12:39 | Кобеляки | Суспільство


1. КАМаз / 15 лютого 2019, 23:00
А це вже зовсім гниле діло. Ну це такий хід пахана по об’єднанню підприємств, але з цього нічого нормального не вийде. Не буде води і будуть купи лайна в Кобеляках!
2. микола козак / 16 лютого 2019, 09:13
Знову Камазу все не так.Повторюся , при Ісипові надпланові надходження використовувались для утримання міської ради і на премії , катались по Європі і америці , а це дивлюся на благоустрій міста ,на дороги і т.д.То що не так?
3. orakul / 16 лютого 2019, 09:36
2.микола козак
« катались по Європі і америці »

А таки да, але про це вже стали забувать.
4. микола козак / 16 лютого 2019, 09:53
1.КАМаз
« Ну це такий хід пахана по об’єднанню підприємств, але з цього нічого нормального не вийде. Не буде води і будуть купи лайна в Кобеляках!»

А розєднувати ці підприємства потрібно було?Чи то був хід Ісипа разом з Камазом?Чи то не Ісип з Камазом утворили на території міста смітник?
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації