Звичний бутерброд з ковбасою в Україні за минулий рік здорожчав на 15%. Детально про зростання вартості кожного інгрідієнта бутерброду на своїй сторінці у Фейсбук повідомив Голова Національної Ради економічного розвитку Олексій Дорошенко.
У січні 2018 року батон коштував в середньому по країні за 10,3 грн, а в січні 2019 року вже 12,8грн. Подорожчання за рік склало 24%.
400 г ковбаси вареної першого ґатунку на початку 2018 року коштувала 33грн, а в січні 2019-го – 37,5грн. Ціна зросла на 14%.
100 г масла вершкового у 2018 коштував 17,9 грн, у 2019 році – 19,9 грн. Подорожчало на 11%.
“Беремо батон вагою 500 грам, варену ковбасу – 400 грам, вершкове масло – 100 грам та все нарізаємо. Вийшло 12 смачних, але говорить в.о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун не корисних, бутербродів. У січні 2018 року для приготування 12 бутербродів з ковбасою ми витратили 61,2 грн, а за рік вартість зросла до 70,2 грн. А це на 15% дорожче. Кожен бутерброд виходить по 5,9 грн”, – пише на своій сторінці у Facebook Олексій Дорошенко.