Вхід | Реєстрація

Поліція встановила «телефонного терориста», який повідомив про замінування трьох шкіл у Полтаві

Поліція встановила «телефонного терориста», який повідомив про замінування трьох шкіл у Полтаві

І хоча сам «мінер», який на часі дає свідчення поліції, стверджує, що насправді вибухівку в школах не закладав, спеціальні служби відучора продовжують обстежувати території навчальних закладів міста.

Інформація про можливе замінування 3 шкіл у Полтаві надійшла на лінію «102» від мешканця Києва 23 лютого близько 21:00. Абонент пояснив, що про це телефоном почув від майлознайомого чоловіка з Полтави.

Полтавські поліцейські негайно взялися до справи – розпочали обстеження шкіл та прилеглих територій. До «операції» були залучені фахівці вибухотехнічної служби поліції, екіпажі патрульної поліції, рятувальники, кінологи, швидка медична допомога та деякі інші представники спеціальних служб. Паралельно були реалізовані оперативно-слідчі дії для викриття особи «мінувальника». 

Поліцейські встановили особу чоловіка – мотиви його дій наразі з’ясовують слідчі. Відомості про подію внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст. 259 (Завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності) Кримінального кодексу України.

Слід зазначити, що за подібні «жарти» (або «телефонний тероризм», як іноді називають такі дзвінки) передбачена кримінальна відповідальність. 

Залежно від конкретного випадку кваліфікація може бути за ст. 296 (Хуліганство) або, як уже зазначалося, ст. 259 (Завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян). Вид і міра кримінального покарання, які можуть бути призначені судом за згаданими статтями досить суворі – від 8 500 гривень штрафів до 8 років ув’язнення.

На винного також лягає фінансова відповідальність за хибний виклик спеціальних служб. Йому доведеться компенсувати їх витрати на перевірку хибного повідомлення. 


Автор: Відділ комунікації поліції Полтавської області


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
25 лютого 2019, 12:06 | Полтава | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації