Вхід | Реєстрація

«Нам вкрай необхідно зробити, поки не пішло»

«Нам вкрай необхідно зробити, поки не пішло»

Такі досить оригінальні словосполучення використовував під час сесії кобеляцький міський голова, переконуючи депутатів проголосувати за передачу майна одного комунального підприємства іншому. Навіть зазвичай слухняні міські обранці не завжди розуміли очільника міськради. Можливо, саме через це депутати не з першого разу проголосували за пропозицію, підготовлену Олександром Копельцем.
У силу ряду причин, ніхто із співробітників «ЕХО» не зміг особисто потрапити на сесію міськради. Тому про її перипетії ми дізнавалися із диктофонного запису, що вівся на зібранні.

У принципі, у тому, що журналісти, як і представники громадськості, не завжди встигають потрапити на сесійні засідання міської ради нинішнього скликання, немає нічого дивного. Навіть самі депутати інколи дізнаються про ту чи іншу сесію буквально за кілька годин до її початку. Проведення саме позачергових сесійних зібрань є правилом під час керівництва Олександра Копельця.

Зараз на офіційному сайті міськради розміщені 34 протоколи сесійних засідань із 36 проведених зібрань. Протоколів 33‑ї та 35‑ї сесій чомусь немає. Із 34–х сесій, протоколи яких розміщені на сайті, чотирнадцять були позачерговими. Тобто, про якусь плановість і системність роботи сучасної міської ради говорити не доводиться. Увечері міський голова вирішує, що необхідно провести сесію, а вранці депутатів уже збирають.

Так сталося і під час чергового зібрання. Головним питанням із тих, які були представлені на розгляд депутатів, були «Про внесення змін до Статуту Комунального підприємства «Водоканал Плюс» та Про передачу майна ККП «Міська сервісна служба» на баланс ККП «Водоканал Плюс».

Під час доповіді міський голова Олександр Копелець спробував пояснити депутатам необхідність терміново прийняти рішення про передачу майна «Міської сервісної служби» іншому комунальному підприємству «Водоканал Плюс». Йшлося про призупинення діяльності першого. Хоча фактично «Міська сервісна служба» рішенням міських обранців ліквідована. Від неї залишилися чотири двірники та електрик. Весь інженерно-технічний персонал, включно із директором Василем Фещенком, має «піти на біржу».

Міський голова розповів своїм депутатам про те, що зараз по всій Україні масово приймаються суддівські рішення, якими комунальним підприємствам забороняють вивозити сміття. Ініціатором судових позовів є департаменти екології та природних ресурсів.

Звично для себе, Олександр Копелець «забув» нагадати депутатам, що з 1 січня 2018 року вступив у дію Закон України «Про відходи». А це означає, що питання вивезення та утилізації побутових відходів органи влади на місцях мали вирішувати майже, як у Європі. Згідно з європейськими нормами, сміття повинно проходити кілька стадій ретельного сортування. Із роздільних контейнерів відходи переправляються на сміттєсортувальні підприємства, де їх розділяють на безпечні, придатні до переробки і небезпечні, що повинні бути знешкоджені і поховані у спеціально відведених для цього місцях.

Кобеляцька міська рада із дня на день має отримати рішення суду про заборону комунальному підприємству «Міська сервісна служба» вивозити відходи. І тому міський голова не придумав нічого кращого, як швиденько ліквідувати одне підприємство і руками депутатів доручити вивозити сміття іншому, тобто, «Водоканалу Плюс». Звичайно, із часом буде рішення суду і щодо «Водоканалу». Але в Кобеляках, як відомо, ще є комунальне підприємство «Екопарк». Воно теж може вивозити сміття. А там, дивись, і ФК «Кобеляки» у пригоді стане.

Олександр Копелець навіть не приховував, що рішення про передачу майна і функцій від «Міської сервісної служби» до «Водоканалу Плюс» є спробою виграти час і відтермінувати настання сміттєвого колапсу в Кобеляках. Переконуючи депутатів, він вживав властиві виключно йому «грайливі» та чіткі «формулювання» на зразок того речення, що винесене в заголовок статті. До речі, для того, щоб редакції не дорікнули в перекручуванні фактів та слів, нижче розміщаємо аудіозапис сесійного засідання (цікаве формулювання вирішення проблеми починається із 10:45).

Депутати Таміла Шевченко та Наталія Чиркова зауважили, що не можна поспіхом приймати важливі рішення, які  вплинуть на долю трьох десятків кобелячан, котрі працюють у «Міській сервісній службі». Таміла В’ячеславівна зауважила, що практику банкрутства і ліквідації підприємств, яка стала звичною для кобеляцької влади, не можна продовжувати до безкінечності. Рано чи пізно ситуація зайде в «глухий кут».
Можливо, саме через ці зауваження депутати із першого разу не проголосували за передачу майна сервісної служби іншому комунальному підприємству. Та потім міський голова таки вмовив їх це зробити.

 

Або сортувальна станція, або сміттєвоз

Що буде далі? Сміття у Кобеляках вивозитимуть і місто в ньому миттєво не «потоне». Але проблема нікуди не зникне. Тим більше, що як заявив на сесії вже, де-факто, колишній директор «Міської сервісної служби» Василь Фещенко, він регулярно інформує міського голову Олександра Копельця про те, що місця для складування і захоронення відходів на діючому звалищі по вулиці Покровській майже не залишилося.

Між тим, Олександр Ісип, радник з децентралізації Полтавського центру розвитку місцевого самоврядування, вважає, що вирішити проблему можна. Але виключно шляхом прийняття і впровадження в життя кардинальних рішень. Він говорить:

— У принципі, можна говорити про те, що настав такий собі момент істини для багатьох органів місцевого самоврядування. Влада на рівні держави дала їм більше повноважень і коштів для вирішення проблем людей, які живуть у тих чи інших населених пунктах. І дала достатньо часу для того, щоб це зробити. Частина керівників використали цей ресурс, аби втілити в життя серйозні інфраструктурні проекти: створити громади, закупити нову техніку, впровадити сучасні технології, відремонтувати водогони тощо. Інша частина керівників витратили гроші на розваги: феєрверки, концерти і так далі, і тому подібне. А зараз держава вже питає з керівників на місцях і примушує виконувати закон. Щодо конкретної ситуації з вивезенням твердих побутових відходів із Кобеляк, то вирішити її, безумовно, можна. Є кілька варіантів. Можна створити сортувальну станцію на території Сухинівської сільради на місці, де колись був асфальтний завод. А можна придбати великий сміттєвоз і вивозити відходи на сертифікований полігон для їх захоронення в Зачепилівку. Але для цього, передусім, потрібна політична воля влади на місцях.

Отже, зараз сміття вивозитиме «Водоканал Плюс». А через кілька місяців, якщо на звалищі ще залишиться місце, цю функцію виконуватиме інше підприємство. Можливо, це буде «Екопарк», можливо — «Водоканал Плюс Плюс».

 

(Після виходу у світ цього номера тижневика згадані у статті протоколи сесій №33 та №35 розмістили на сайті міської ради)


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
1 березня 2019, 18:06 | Кобеляки | Суспільство


1. КАМаз / 1 березня 2019, 18:28
Сміття і водогін це не першочергові проблеми міста для пахана, футбол оце головне. Ну раз згадали Ісипа в цій статті, то не переживає пахан що зараз у місті керуватиме всим комунальним господарством любий кум Ісипа Вова Юрко. І так десь у не далекому 2020 році, а саме перед виборами і збудеться страшний сон пахана ЗМОВА!!!!)) Ісип з Юрком зроблять так що буде комунальний колабс у місті, бо Ісип з Юрком давні друзі і куми.)))
2. Чудо Юдо / 2 березня 2019, 10:13
Мер придумав ідеальний план (у його розумінні) як тікати від проблем.
Не рішати, а тікати.
Класична українська схема: не можна робити незаконно? так спробуємо інакше, але так само незаконно. Варіант все зробити як потрібно не розглядається у принципі.
Співчуваю тому, хто це все після нього розгрібатиме.
3. микола козак / 2 березня 2019, 10:39
Перш за все потрібно згадати , що смітник на території міста , який Ви демонструєте на фото , створив Олександр Михайлович Ісип.Саме Олександр Михайлович і розділив колись потужне комунальне підприємство на нікому непотрібну сервісну службу і водоканал , частину якого ще і віддав Полтававодоканалу.Ну це все для "кращого управління ", а можливо для розкрадання комунальної власності.А Камаз , чи Краз , якщо нездатний грати в футбол , то бери шашки і ганяй в Чапаєва.А обєднувати ті залишки комунальної служби потрібно було набагато раніше.
Пане Філоненко , Ви мені здавались виваженою людиною , а Ви виявляєтесь дуже злорадним і готові топтатись навіть по трупах- недобре це.
4. orakul / 2 березня 2019, 16:41
3.микола козак
«Перш за все потрібно згадати , що смітник на території міста , який Ви демонструєте на фото , створив Олександр Михайлович Ісип.Саме Олександр Михайлович і розділив колись потужне комунальне підприємство на нікому непотрібну сервісну службу і водоканал , частину якого ще і віддав Полтававодоканалу.»

А таки так і було. Тоді ще й кримінальну справу порушували по главбуху який подався у біга.
5. микола козак / 2 березня 2019, 17:01
Я коли писав вище коментар , то не до кінця дочитав оце , незнаю як і назвати.Зараз дочитав і вражений маячнею Ісипа.Він всих вважає дураками.В нього була ж можливість організувати вивезення і зберігання сміття , зробити і відремонтувати водогони , тримати нормальні тарифи , але він палецйь об палець не вдарив , катався по заграницях і возив свою свиту з таких от камазів , а зараз вішає лапшку за великі гроші , які насправді зовсім не великі , бо тоді гривня була 8 до американця , а зараз 28 якфі щке ідалі знеціняться.А за себе Ісип позаботився прямо добре , тепер знову захотілось в громаду і їм не тільки футбол , їм все не так.
6. Filon / 2 березня 2019, 20:44
3.микола козак
«Пане Філоненко , Ви мені здавались виваженою людиною , а Ви виявляєтесь дуже злорадним і готові топтатись навіть по трупах- недобре це»

Та Ви, що Миколо? Санич? Коли похорон?
А взагалі Миколо здається мені, що Ви не зовсім щирий. Надто часто Ваші аргументи ледве не слово в слово є цитатами із Санича. А щодо топтання по трупах, злорадства та іншої фігні. Почитайте нікчемну газету Вашого кумира. Отам знайдете все вищесказане.
7. arturwanga / 2 березня 2019, 20:53
Я от це читаю i менi cмiшно стае якби нехотiлося плакать,памятаю розмову в санича в кабiнетi в березнi мiсяцi прошлого року cтворемо комунальне пiдприемство та буде притулок для собак i ти там будеш працювати так як був притулок в мене дома так вiн i зараз в мене, розумiю що може не по темi але в 10 це так шановне панство просто пiариться говорить та нiчого невиконуе.
8. КАМаз / 2 березня 2019, 21:12
|Filon|Та Ви, що Миколо? Санич? Коли похорон?]] Ігор Миколайович це не Санич, він бидляк сільський так писати не вміє) Це пише як не педагог Телятник так шакал Спиця. Створення притулку для собак з області фантастики, його ніхто не бачитиме і діток туди не водитимуть, піара ноль одні витрати це не про пахана. А об’єднання підприємств це шлях в нікуди.
9. arturwanga / 2 березня 2019, 21:46
8.КАМаз
« Створення притулку для собак з області фантастики, »

Так чому ви кричите постiйно що собак багато i вони кусають,це экопарк був i е пiаром в якому просто тварини гинуть дякуючи бездумнiй та тупiй полiтицi вашого кумиру.Погано що ви захоплюетесь фантастикою,кидайте це гиблу справу.Притулок в Кобеляках жизненно важливий, шкода шо на даний момент при владi у Кобеляках стоять особи якi вмiють тiльки красти та брехати i ганьба тим хто iх ще пiдтримуе i всяку дурню пише.
10. Slavko / 2 березня 2019, 22:32
7.arturwanga
«буде притулок для собак i ти там будеш працювати так як був притулок в мене дома так вiн i зараз в мене, розумiю що може не по темi але в 10 це так шановне панство просто пiариться»

Точно в 10 ! Попав !
Цей "великий піклувальник собак" бігає по району, випрошує халявних харчів для своїх собак, якими завоняв там уже всю Сухинівку, потім продає те зерно, яке возять йому фермери. Каже, що зайве... А собаки тим часом дохнуть та ребрами світять. Це волонтер з великої букви просто ! Попав, тільки в чому піар ??
11. Slavko / 2 березня 2019, 22:34
9.arturwanga
«у Кобеляках стоять особи якi вмiють тiльки красти та брехати i ганьба тим хто iх ще пiдтримуе i всяку дурню пише»

Без коментарів !...
12. arturwanga / 2 березня 2019, 23:29
Цей маразм навiть читати вже не цiкаво,можеш писати скiльки влiзе своi нiкому непотрiбнi коменти,це реально вже хвора агонiя.
13. Slavko / 2 березня 2019, 23:49
Давно люди просять допомогти прибрати собачник із того села. Пора вже братися за нього !
14. arturwanga / 3 березня 2019, 00:03
13.Slavko
«Давно люди просять допомогти»

Напевно так просять як у тебе е видео що я тобi колеса пробивав
15. микола козак / 3 березня 2019, 08:59
Пане Ігорю Миколаєвиче , Ви ухилились від написаного мною.Я писав , що смітник на території міста організував Олександр Михайлович , а не Копилець , а тепер Олександр Михайлович розповідає , як це погано і що можна зробити.Коли небуло що сказати , то камази і крази , ячи зіли , перейшли на собак.Для них зараз зло грати в футбол , зроби собачник будуть кричати , що люди голодні , а ви за собак дбаєте.От зараз в Україні суцільне жебрацьке існування , а президент розповідає , як ми добре живем і їздисм в Відень на бали і попити каву.А камазу Копелець видно добре на хвоста наступив.До речі , коли людину називають паханом , то це є порушенням правил сайту , чому немає реакції адміна?
16. Малой / 3 березня 2019, 11:21
15.микола козак
«До речі , коли людину називають паханом , то це є порушенням правил сайту , чому немає реакції адміна?»

Тут багато порушень правил сайту
17. Slavko / 3 березня 2019, 12:57
14.arturwanga
«у тебе е видео що я тобi колеса пробивав
»

Піди у сільраді подивись, якщо забув. Другий раз повторюю для тупаків.
18. arturwanga / 3 березня 2019, 17:19
17.Slavko
«Піди у сільраді подивись»

Ти дiйсно переiв коровячого кизяка? Ти що там куриш? Ще раз повторюю перед тим як якусь дурню писати хоть чуть чуть мозги включай.
19. Slavko / 3 березня 2019, 18:03
   Відкрити коментар, який містить ненормативну лексику
Нє, це ти дибіл переїв собачого лайна, бо тільки у тебе собаки їдять у хаті разом з тобою з каструлі і там і же серуть, вся Сухинівка знає. Дурака не включай, бо ти й так дурак. Хай жінка псіхотропів дасть, бо давно не давала похоже. Поки будеш срать в "ехо", поки буде й отвєтка! Запісі свої жінці своїй уключиш, як лягатимеш, я проти не буду,не переживай.

Змінено 03.03.2019, 18:35
20. Slavko / 3 березня 2019, 18:19
На майбутнє пропоную адміністраторам сайту створити можливість подання скарги на коментарі, які містять особисті образи в грубій, нецензурній формі та видаляти такі з тимчасовим блокуванням профілю, для роздумів.
21. orakul / 3 березня 2019, 18:55
20.Slavko
«На майбутнє пропоную адміністраторам сайту створити можливість подання скарги»

Правильно. Похвально. Народна ініціатива, творчість мас. Патріот, активіст. Не у кожного піонера чи комсомольця був такий талант. Ти хоч поняв, хто у 33-му останню квасолю по коморах забирав? Чи й досі думаєш що Сталін?
22. Beri Mor / 3 березня 2019, 19:30
   Відкрити коментар, який містить ненормативну лексику
19.Slavko
«Нє, це ти дибіл переїв собачого лайна»

19.Slavko
«у хаті разом з тобою з каструлі і там і же серуть,»

19.Slavko
«Дурака не включай, бо ти й так дурак. »

19.Slavko
«Хай жінка псіхотропів дасть, бо давно не давала похоже. П»

19.Slavko
« Поки будеш срать в "ехо",»

І ця людина пропонує:
20.Slavko
«На майбутнє пропоную адміністраторам сайту створити можливість подання скарги на коментарі, які містять особисті образи в грубій, нецензурній формі та видаляти такі з тимчасовим блокуванням профілю, для роздумів.»
23. arturwanga / 3 березня 2019, 19:45
Незвертайте уваги це просто хвора на голову людина вiн так все робить завжди .Думаю всi зрозумiли все По логiцi його треба видаляти вже давно.Вiн до всього чiпляеться просто на будь яку людину звести наклеп безпiдставно, на даний момент це я завтра хтось iнший , але час все лiчить.Колес я нiкому непробиваю це нижче моеi гiдностi.
24. Slavko / 3 березня 2019, 20:29
22.Beri Mor
«І ця людина пропонує:»

А як ти зазвичай реагуєш на наклеп і образи ?
25. Slavko / 3 березня 2019, 20:34
Коментар видалено за порушення пункту 2.1 Правил користування сайтом
26. arturwanga / 3 березня 2019, 21:10
Коментар видалено за порушення пункту 2.1 Правил користування сайтом
27. arturwanga / 3 березня 2019, 21:15
Коментар видалено за порушення пункту 2.1 Правил користування сайтом
28. Slavko / 3 березня 2019, 21:16
Коментар видалено за порушення пункту 2.1 Правил користування сайтом
29. КАМаз / 3 березня 2019, 21:21
Хлопці брейк!!! Цей сайт не для розбірок між собою. Зустріньтесь і поговоріть як чоловіки. Не потрібно тут такого робити.
30. Slavko / 3 березня 2019, 21:29
Коментар видалено за порушення пункту 2.5 Правил користування сайтом
31. arturwanga / 3 березня 2019, 21:53
Коментар видалено за порушення пункту 2.1, 2.5 Правил користування сайтом
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації