Вхід | Реєстрація

У Полтаві влаштували акцію “Депутати (не) котики? Перевір особисто”

У Полтаві влаштували акцію “Депутати (не) котики? Перевір особисто”

У Полтаві, на пішохідній зоні поблизу ТД «ЦУМ» відбулася вулична акція «Депутати (не) котики? Перевір особисто». Організувала її ГО «Полтавська платформа» спільно з Громадським рухом «Чесно».

Мета заходу — показати полтавцям, що в них є багато можливостей удосконалювати місто, у тому числі й завдяки місцевим депутатам. Наприклад, у вашому будинку тече дах? Не пам’ятаєте, коли востаннє латали асфальт на вулиці, яка веде додому? У вашому районі немає місця для культурного відпочинку, а головною місцевою пам’яткою є сусідня наливайка? Є набагато дієвіші механізми вирішення проблем, аніж скаржитися в соцмережах, переконані активісти.

«Депутати — наші чарівні палички, які потрібно використовувати, не боятися. Якщо є проблеми — звертайтеся до них. Це їхній обовязок, вони хоч і не отримують за це гроші, але в них є представницький мандат, вони зобов’язані представляти інтереси людей, тож не бійтеся до них іти», — говорить менеджер проектів ГО «Полтавська платформа» Каріна Тютюник.

Під час заходу полтавці могли отримати консультацію юриста щодо основних питань, з якими можна звертатися до депутатів. Просто на місці з його допомогою можна було написати відповідне звернення, яке потім спрямують до обранців. Також роздавали інформаційний буклет з адресами та актуальними контактами і графіками прийому приймалень депутатів Полтавської міськради.

«Багато людей не знають, хто вони такі, які в них повноваження, скільки їх. Насправді депутати набагато ближчі до людей, просто їх потрібно «розкачувати», до них потрібно звертатися. Не вдалося до одного — є багато інших, не обов’язково до того, хто обраний безпосередньо по вашому округу».

Назву ж акції пояснюють просто: пересічні громадяни мають власні, часто нечіткі уявлення про роботу місцевих депутатів, тож і відгуки про них доволі специфічні.

«Проте вирішувати, чи вони «не котики», кожен мусить особисто, на власному досвіді: звертатися, поспілкуватися, і скласти свою думку».


Автор: «Новини Полтавщини»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
19 березня 2019, 16:32 | Полтава | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації