Вхід | Реєстрація

Представники «Батьківщини» ганялися по місту за агітаторами

Представники «Батьківщини» ганялися по місту за агітаторами

Представники партії, яку очолює кандидат у президенти України, стверджують, що в понеділок, 18 березня, перешкодили спробі підкупу виборців.

До редакції вранці 18 березня зателефонувала Ніна Ясинська, яка в Кобеляках очолює передвиборчий штаб кандидата в Президенти і є незмінним лідером районного осередку партії «Батьківщина». Ніна Анатоліївна запропонувала під’їхати до будівлі по вулиці Шевченка, де колись був розташований офіс ПриватБанку. Там, за її словами, невідомі люди пропонували кобелячанам гроші за те, щоб вони проголосували за іншого кандидата у президенти.

Нам засвідчити цей факт не вдалося.

Натомість, Ніна Ясинська розповіла:

— Представники нашої політсили гналися за тими людьми аж до площі Перемоги. Але тим вдалося утекти. Їх було двоє: чоловік і жінка. У них був пакет з готівкою. Кобелячанам пропонували гроші за те, щоб «правильно» проголосували. Ми зателефонували в поліцію. Але трішки запізно.

Нагадаємо, що підкуп виборця є в Україні кримінальним злочином. Стаття 160. Підкуп виборця, учасника референдуму передбачає сувору відповідальність. Зокрема: «…2. Пропозиція, обіцянка або надання виборцю чи учаснику референдуму неправомірної вигоди за вчинення або невчинення будь-яких дій, пов’язаних з безпосередньою реалізацією ним свого виборчого права чи права на участь у референдумі (відмова від участі в голосуванні, голосування на виборчій дільниці (дільниці референдуму) більше одного разу, голосування за окремого кандидата на виборах, кандидатів від політичної партії, місцевої організації політичної партії або відмова від такого голосування, передача виборчого бюлетеня іншій особі), — караються обмеженням волі на строк до трьох років або позбавленням волі на той самий строк з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від одного до трьох років».

Якщо подібні дії вчинені повторно або групою осіб за попередньою змовою або членом виборчої комісії, спостерігачем, довіреною особою кандидата чи іншим уповноваженим суб’єктом виборчого процесу, то такий правопорушник може «загриміти за ґрати» на строк до семи років.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
21 березня 2019, 09:53 | Кобеляки | Політика


1. orakul / 21 березня 2019, 12:20
Бютівські понти. Хто б це ходив із торбою грошей.
2. ИВЕН / 21 березня 2019, 15:43
чистої ВОДИ піар (таким чином думають привернути до себе УВАГУ)ха-ха....
3. Седой / 21 березня 2019, 16:22
вор громче всех кричит "держи вора"
4. микола козак / 22 березня 2019, 18:37
Панове коментатори , що Ви такі не віруючі?Таких гпрязних виборів я ще не бачив.Підкуп , адмінресурс , обливання багном -все це реалії.
5. orakul / 22 березня 2019, 19:47
4.микола козак
«Таких гпрязних виборів я ще не бачив.Підкуп , адмінресурс »

Та ніхто ж не заперечує, але щоб ходили з торбою по вулиці... Щось мені ще ніхто й пачки цигарок не запропонував. А в тій булівлі де був Приватбанк тепер офіс Порошенка. Може там і дають щось. Казали бабусі, що їх там чаєм пригощали, Спиця там якісь лекції чита.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації