Вхід | Реєстрація

Двох кобеляцьких поліцейських затримали на хабарі в 10 тисяч гривень

Двох кобеляцьких поліцейських затримали на хабарі в 10 тисяч гривень

У минулий четвер, 14 березня, Інтернет буквально «вибухнув» новиною, пов’язаною з Кобеляками, точніше — із співробітниками місцевого райвідділу поліції.

Працівники редакції цілком випадково дізналися про те, що на автодорозі між Кобеляками і психоневрологічним будинком-інтернатом, що в селі Лісне, відбуваються якісь незвичайні події. Чоловік, який проїжджав по ній, повідомив редакцію, що дорога перекрита представниками силових структур. Через це йому довелося їхати до Кобеляк польовою дорогою.

Коли ми прибули на місце події, то там уже нікого не було. Працівники АЗС, що розташована поряд, підтвердили, що на автодорозі до Лісного відбувався пожвавлений рух автомобілів. А один з клієнтів, який заправлявся бензином, розповів, що нібито силовики затримували наркодилерів.

У Кобеляцькому райвідділі поліції, куди зателефонував один із наших співробітників, спочатку ніяких коментарів не надали. Тоді були підключені неофіційні інформатори. Вони і розповіли, що поряд з Лісним затримували двох місцевих поліцейських, співробітників кримінальної поліції (екс-карний розшук). Затримання проводила ціла спецгрупа в складі співробітників Державного бюро розслідувань, прокуратури та відділу внутрішньої безпеки Нацполіції. Через кілька годин правдивість даної інформації підтвердив і начальник райвідділу поліції Сергій Джулай.

Неправомірну вигоду вимагали двоє оперуповноважених сектору кримінальної поліції Кобеляцького відділу поліції ГУНП в Полтавській області. За можливість уникнення відповідальності за крадіжку чоловік мав передати поліцейським 10 тисяч гривень.

За інформацією прес-служби Теруправління ДБР, розташованого в Полтаві, злочин чоловіка, у якого вимагали хабар, пов’язаний із крадіжкою майна в приміщенні ПАТ «Укртелеком». Поліцейські, нібито, обіцяли видалити сліди пальців рук з місця вчинення кримінального правопорушення, щоби надалі закрити кримінальне провадження.

Водночас, за інформацією прес-служби прокуратури Полтавської області, жодної подібної крадіжки цей чоловік не вчиняв.

За матеріалами внутрішньої безпеки НПУ слідчі територіального управління ДБР у Полтаві розпочали кримінальне провадження за частиною 3 статті 368 ККУ («Одержання неправомірної вигоди службовою особою, яка займає відповідальне становище, за попередньою змовою групою осіб, поєднане з вимаганням неправомірної вигоди»).

Правопорушники отримали під час зустрічі від чоловіка всю суму. Одразу після передачі їх затримали працівники Полтавського УДВБ НПУ, ДБР, під процесуальним керівництвом прокуратури. Предмет хабара вилучили.

Правоохоронцям повідомили про підозру у вчиненні кримінального правопорушення за частиною 3 статті 368 ККУ. За корупційні дії затриманим загрожує позбавлення волі на строк до 10 років.

Зараз поліцейські перебувають під вартою. Вони можуть вийти на  волю лише після внесення застави в сумі 96 тисяч гривень.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
21 березня 2019, 12:05 | Кобеляки | Кримінал


1. orakul / 21 березня 2019, 12:24
"Тоді були підключені неофіційні інформатори."
Приватне НКВД? Круто!
2. ИВЕН / 22 березня 2019, 08:52
1.orakul
«Цит»

[[ЦИТАТА|1|orakul|Приватне НКВД? Круто!


Та не НКВД--просто в ЄХО серед ПРАЦІВНИКІВ є свій (КРОТ)по простому-ІНФОРМАТОР...
3. микола козак / 22 березня 2019, 09:21
Нічого дивного , інформатори є в кожному селі , на кожному підприємстві.
4. orakul / 22 березня 2019, 11:15
3.микола козак
«Нічого дивного , інформатори є в кожному селі , на кожному підприємстві.»

А мені дивно, по-перше тому, що свідомі кругом кажуть, що таке було лише при Сталіну і трішки при пізньому "совку". А по-друге, інформатори передбачені законом лище у спеціальних службах. Ну я так думав. Виявляється таке є і в приватних організаціях зовсім не повязаних з спецслужбами, як тут мене колись переконував Ігор Миколайович. А з іншого боку, цікаво знати скільки їм платять? А ще цікаво, чи будь хто може мати інформаторів, і чи є обмеження на їх діяльність? Це я канєшно перегнув, але нехай буде, може хтось щось корисне напище в тему. Може можна створити таку собі приватну контору інформаторів, добе їм башляти і на цьому заробляти. Наприклал, приватна контора могла б мати інформатора в МВС і попереджати отаких горе хабарників.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації