Вхід | Реєстрація

Зловмисники викрали дерева із «садка Кувалдіна»

Зловмисники викрали дерева із «садка Кувалдіна»

Сумною новиною в мережі Фейсбук поділився житель Кобеляк, засновник громадської організації «Свідома Кобеляччина» Юрій Срібний.

Минулого року відомий музикант, наш земляк Мирослав Кувалдін виступив з несподіваною ініціативою. Він привіз у рідне для нього місто саджанці фруктових дерев. І запропонував землякам спільно їх висадити.

На заклик відгукнулися кілька десятків жителів міста. Фруктовий сад заклали на березі річки Кобелячок на території сучасної Підгорянської сільської ради. Одним з учасників толоки став і Юрій Срібний. Юрій Федосійович уже не один рік опікується збереженням довкілля та благоустроєм у місті та навіть за його межами. Саме завдяки його старанням була розчищена ділянка русла обмілілої річки Кобелячок та наведений ледве не зразковий порядок на її берегах в районі місцини, яку називають Бабенковою ямою.

Протягом літа 2018 року саме Срібний з однодумцями займалися доглядом за молодим садом. Завдяки цим людям практично всі дерева вижили і успішно розвивалися.

І ось днями, під час чергового огляду саду Юрій Срібний виявив, що невстановлені зловмисники викрали кілька дерев. Срібний говорить:

— Викопали з десяток яблуньок, груш і черешень. Я до цього моменту налюбуватися ними не міг. Бруньки вже набухли, ось-ось мали розпуститися. Воно, оте, що крало, копало акуратно, із чотирьох боків, щоб не помітили одразу. Не знаю, яка сволота могла це зробити. І не знаю, чи зумів би справитися із собою, аби застукав «на гарячому».

Інформацію про подію місцеві журналісти передали до райвідділу поліції.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
21 березня 2019, 13:10 | Кобеляки | Суспільство
1. Beri Mor / 21 березня 2019, 18:56
Немає слів.Хоча,ні,вони є,але пожалію Земелю,з його тонкою душевною конституцією.
2. orakul / 21 березня 2019, 20:21
1.Beri Mor
«Немає слів.Хоча,ні,вони є,але пожалію Земелю»

Давай підождемо поки ще хтось напише, ну тіпа щоб не бути першопроходцями.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації