Вхід | Реєстрація

«Нафтогаз» знизив ціну на газ для населення

«Нафтогаз» знизив ціну на газ для населення

НАК "Нафтогаз України" ще з 1 квітня 2019 року знизив ціну на газ для населення з 8,55 грн за кубометр до 8,38 грн за куб., тобто на 17 копійок за кубометр.

Про це повідомляє прес-служба "Нафтогазу".

"Ми вже виконали сьогоднішнє доручення прем'єр-міністра і з 1 квітня продаємо газ населенню за ціною нижче 8,55 грн", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що населення, яке купує газ напряму в "Нафтогазу", з початку квітня купує газ на 17 копійок дешевше.

Зокрема, НАК ще 19 березня опублікував цінові пропозиції на газ з 1 квітня 2019 року для споживачів.

"В березні компанії Нафтогазу скористалися привабливою ринковою ситуацією і закупили достатні обсяги газу для забезпечення побутових споживачів групи", - зазначили тоді у НАК.

"Враховуючи це, "Нафтогаз України" знизить ціну на квітень для своїх побутових споживачів в Кіровоградській області та інших регіонах на 2%. Таким чином, кінцева ціна газу для побутових споживачів "Нафтогазу" складе 8,38 грн за куб. м замість 8,55 грн за куб. м", - йдеться у поясненні.

Водночас, промислові споживачі "Нафтогазу" купуватимуть газ, на умовах попередньої оплати, за ціною 5990 грн/тис. куб. м.

У компанії стверджують, що їм вдалося знизити ціну на газ за рахунок зниження власної маржі.

"Вплинути на маржу інших компаній-постачальників ми не можемо, це приватні компанії", - пояснили у НАК.

Крім того у "Нафтогазі" стверджують, що зобов‘язані продавати газ компаніям-постачальникам за ціною, встановленою у постанові №867, тому закликають Кабмін скасувати "існуючий режим ПСО та прибрати посередників у вигляді приватних збутових компаній з відносин між групою Нафтогаз та побутовими споживачами".

Водночас, у "Нафтогазі" заявляють, що не брали участі у розробці документу, на який посилається уряд, і їм ще невідомо,  про що у ньому йдеться.

 

Нагадаємо:

  • 3 квітня Кабінет міністрів дозволив НАК "Нафтогаз України" встановити ціну на газ для населення нижче ніж 8,55 гривень за кубометр.
  • Раніше глава правління "Нафтогазу" Андрій Коболєв запропонував відмовитися від регульованих урядом цін на газ для населення.
  • За словами глави НАК, із урахуванням ПДВ і витрат на транспортування і поставку ціна імпортного газу складе приблизно 8380 грн за тис. кубометрів.
  • Водночас, згідно з постановою про ПСО, ціна на газ для населення мала зрости до 9852 гривень за 1 тисячу кубометрів з 1 травня 2019 року, а з 1 січня 2020 року - до 12314 гривень.
  • Кабмін 19 жовтня ухвалив рішення з 1 листопада 2018 року підвищити ціни на газ для населення на 23,5%, щоб Україна могла отримати кредит МВФ.

Автор: «Українська правда»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
3 квітня 2019, 21:47 | Полтавщина | Фінанси


1. ИВЕН / 9 квітня 2019, 09:17
   Відкрити коментар, який містить ненормативну лексику
За словами глави НАК, із урахуванням ПДВ і витрат на транспортування і поставку ціна імпортного газу складе приблизно 8380 грн за тис. кубометрів.

на х рена пудрите мозгинароду----при каком х у е нам считают цену на импортный газ---ЛУЧШЕ СКАЖИТЕ НАРОДУ-где вы деваете газ добываемый в УКРАИНЕ...
2. микола козак / 9 квітня 2019, 12:25
Чергова насмішка над Україною і її народом.Знущаються без ніякого сорому.
3. ИВЕН / 9 квітня 2019, 15:05
Знущаються без ніякого сорому.

Ащо таке СОРОМ ?
4. orakul / 9 квітня 2019, 18:21
"Кабмін 19 жовтня ухвалив рішення з 1 листопада 2018 року підвищити ціни на газ для населення на 23,5%, щоб Україна могла отримати кредит МВФ."
І хто там триндів що Україна незалежна?
5. orakul / 9 квітня 2019, 18:33
2.микола козак
«Знущаються без ніякого сорому.»

По-перше, сорому у них нема, бо про нього у писанні нічого не сказано, і я тут вже десять раз на відео з равіном який про це каже ссилку давав. Не буду повторювати аби в адміна нерви не псувались. По-друге у писанні прямо сказано зовсім про інше і вони це справно роблять: «А в городах сих народов, которых Господь, Бог твой, дает тебе во владение, не оставляй в живых ни одной души». (Второзаконие 20:16) А по-третє, Петро Олексійович он вже дозволив навіть на російській мові розмовляти, бо видно сумнівів багато щодо перемоги. А збавити на 3 копійки газ, а потім після виборів на 3 гривні підняти, так то ваще пустяк.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації