Вхід | Реєстрація

До Дня Перемоги в авіамістечку презентують танк Т-34 та вшанують пам’ять захисників Полтави

До Дня Перемоги в авіамістечку презентують танк Т-34 та вшанують пам’ять захисників Полтави

У травні Полтавський музей важкої бомбардувальної авіації представить зразки історичної та сучасної військової техніки, а також презентує бюст генерал-лейтенанта Лавриненка та пам’ятник генералу Москаленку

На засіданні депутатської комісії Полтавської міськради під головуванням Олександра Кудацького члени комісії розглянули та підтримали звернення завідувача музею важкої бомбардувальної авіації Віктора Дейнеги. Він запропонував депутатам виділити 45 тис. грн на транспортування військової техніки, яку представлять на території музею 18-19 травня, до Міжнародного дня музеїв.

Заступник міського голови Людмила Бойченко подякувала депутатам за підтримку, тому що вважає ініціативу музею корисною для міста: це нові форми роботи із відвідувачами, а також нова точка для туристів на карті Полтави.

Віктор Дейнега повідомив про масштабні плани, які заплановані на 18 травня:

— Плануємо привезти із Харкова та Лубен (по 2 рейси з кожного міста) військову техніку із приватних колекцій. Це точна копія німецького бронетранспортеру, а також два радянських броньовики зразків 1941-1943-го років, які брали участь у боях. Привеземо до Полтави 8 мотоциклів тих часів (3 німецьких та 5 радянських), американський військовий автомобіль підвищеної прохідності Dodge, радянський легковий автомобіль М-1, а також американський легковик Ford. Окрім цього до Полтави прибудуть військові реконструктори військово-історичних клубів: буде у нас американський табір, табір бійців Вермахту, а також Червоної армії. Представимо також й сучасні зразки техніки. Захід триматиме 7-10 днів.

Окрім військової техніки відвідувачам представлять меморіальні об’єкти, які залишаться на території музею.

— До Дня Перемоги 9 травня ми проведемо день відкритих дверей, представимо бюст генерал-лейтенанта Миколи Лавриненка, а також пам’ятник генералу Кирилу Москаленку (його ім’я носило наше училище зв’язку). На плитах викарбуємо імена захисників Полтави, зокрема, згадаємо ім’я командира 10-го танкового полку Василя Архипова, цей той полк, який 16 вересня вступив в бій біля Мачух, тримав оборону, а в ніч на 18-19 вересня відійшов з позицій на місці сьогоднішнього військового аеродрому. Почастуємо відвідувачів солдатської кашею та влаштуємо концерт, — повідомив Віктор Дейнега.

За його словами, окрасою музею стане танк Т-34. Його привезли із міста Рівне та установили на спеціальний майданчик і наразі тротуарною плиткою вимощують підхід до танку та інших меморіальних об’єктів. Роботи ще тривають.


Автор: Ян ПРУГЛО, «Полтавщина»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
4 квітня 2019, 09:56 | Полтава | Цікаве
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації