Вхід | Реєстрація

Слідчі СБУ викрили полтавських чиновників, які «кришували» браконьєрів

Слідчі СБУ викрили полтавських чиновників, які «кришували» браконьєрів

Співробітники Служби безпеки під процесуальним керівництвом прокуратури Полтавської області у ході реалізації комплексу заходів із захисту об’єктів критичної інфраструктури блокували протиправну діяльність посадовців обласного Управління Державного агентства рибного господарства.

У ході досудового розслідування оперативники спецслужби встановили, що чиновники сприяли бригадам браконьєрів у незаконному вилові риби в акваторії Кременчуцького водосховища та Нижньосульського національного природного парку.

Співробітники СБ України задокументували, що керівництво управління координувало діяльність браконьєрських бригад, які в заборонені періоди вилову та в заборонених місцях, у тому числі в межах заповідних територій, здійснювали промисловий вилов риби незаконними знаряддями лову.

Крім того встановлено, що керівництво Управління Держрибагентства у Полтавській області налагодило мережу з переробки та збуту незаконно виловлених водних біоресурсів. Протиправна діяльність здійснювалась поза контролем та обліком держави, з грубими порушеннями вимог безпеки та якості харчових продуктів, в антисанітарних умовах.

Співробітниками Служби безпеки України та прокуратури Полтавської області затримали «на гарячому» кілька браконьєрських бригад, до складу яких входили державні рибінспектори.

Наразі проведено двадцять обшуків в місцях проживання браконьєрів, зберігання, переробки рибопродукції та у посадовців територіального управління Держрибагентства. Вилучено заборонені знаряддя лову та плавзасоби, а також понад сто тонн риби, підготовленої переважно для реалізації в Києві, Дніпрі та Харкові.

У межах відкритого кримінального провадження за статтями 364 і 249 Кримінального кодексу України двом фігурантам оголошено про підозри.

Тривають невідкладні слідчі дії для притягнення до відповідальності всіх учасників протиправної діяльності.


Автор: Прес-центр СБ України


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
9 квітня 2019, 07:50 | Полтавщина | Кримінал


1. микола козак / 9 квітня 2019, 08:41
Працювали цілі бригади , а підозра тільки двом?Якби ще СБУ зайнялась браконьєрами , які знищують зелені насадження , вирубують ліс , лісосмуги.
2. orakul / 9 квітня 2019, 12:23
А що, в СБУ вже більше нічого робити, чи рибки захотілось? Чи може вєтєр перемєн відчувають і вирішили що краще рибачить чим кудись встрявать?
3. Slavko / 9 квітня 2019, 22:45
1.микола козак
«Якби ще СБУ зайнялась браконьєрами , які знищують зелені насадження»

Потрібне письмо і докази. У тебе що-небудь ?
4. ИВЕН / 10 квітня 2019, 08:51
3.Slavko
«Потрібне письмо і докази»


они работают только по наводке (своих мозгов не хватает)
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації