Вхід | Реєстрація

Сміття вивозитимуть за старими цінами

Сміття вивозитимуть за старими цінами

Депутати Кобеляцької міської ради та представники комунального підприємства вирішили не піднімати плату за тверді побутові відходи.

Нагадаємо, що 6 лютого відбулась 35 сесія міськради. На ній виступив керівник комунального підприємства «Міська сервісна служба» та депутат Василь Фещенко. Він розповів колегам, що обласна екологічна інспекція надіслала припис підприємству. Згідно з документом, комунальники не мають ділянки під тверді побутові відходи та в них відсутні дозволи на викиди в повітря забруднюючих речовин. Полтавський окружний адміністративний суд наклав заборону на діяльність підприємства у сфері погодження з твердими побутовими відходами. Комунальники звернулись із апеляцією до Харківського окружного апеляційного суду. Та, зважаючи на практику, харківські судді погодяться з рішенням полтавських колег.

Тому, аби в місті не виникло сміттєвого колапсу, обов’язки з вивезення побутових відходів депутати передали «Водоканалу Плюс». Слідом майно підприємства перейшло до «водоканалівців», як і більшість працівників «МСС».

На сесійному засіданні, що проходило 5 квітня, юрист міської ради Аліна Деркач повідомила, що апеляційний адмінсуд відмовив «МСС» у задоволенні апеляційної скарги.

Також депутати затвердили акт приймання-передачі майна «Міської сервісної служби» на баланс «Водоканалу Плюс».

Оскільки сміття вивозитиме інше підприємство, то міські обранці затвердили тарифи на ці послуги. Норми і ціни залишились без змін.

Норма накопичення твердих побутових відходів у місяць на одну людину складає 2,2 куба.

У 2019 році в місті діятимуть такі тарифи на послуги на вивезення ТПВ:

  • для громадян — 16,35 гривні за куб,
  • для установ, організацій бюджетної сфери — 17,27 гривні за куб,
  • для інших споживачів — 20,05 гривні за куб.

Тариф на комунальні послуги з вивезення ТПВ для однієї людини складає 4 гривні на місяць.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
14 квітня 2019, 10:24 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації