Вхід | Реєстрація

Одну проблему вирішили, а іншу створили

Одну проблему вирішили, а іншу створили

У вівторок 9 квітня в редакцію зателефонували мешканці села Бринзи, що входить до складу Василівської сільської ради. Вони були стурбовані ситуацією, яка склалася на території місцевого цвинтаря.

Із їх слів, на цвинтарі протягом кількох днів проводилось випилювання дерев. Виконавців робіт найняв сільський голова Микола Блискун. Підрядники дерева поспилювали і залишили всю деревину. Під час проведення робіт частина пам’ятників і огорож були пошкоджені. Людей цікавило, хто прибиратиме деревину і наводитиме лад на цвинтарі?

Згідно з інформацією, що вказана на онлайн-платформі «Прозоро», 19 березня василівський сільський голова Микола Блискун уклав договір із полтавським підприємцем Олександром Шарашиним про спилювання аварійних дерев на цвинтарі в селі Бринзи. Роботи підприємець оцінив майже у 70 000 гривень. Згідно договору, їх мають провести до кінця квітня.

У телефонній розмові Микола Блискун розповів кореспондентам «ЕХО», що питання про аварійні дерева у Бринзах піднімалось неодноразово. Жителі цього населеного пункту звертались усно в сільраду з проханням випиляти дерева.

— Відповідне рішення було прийняте 6 березня на сесії, — говорить сільський голова. — Полтавський підприємець спиляв більше 20 дерев за 69 811 гривень. За договором, підрядник має за власні кошти відшкодовувати збитки, завдані під час робіт. Тому вони виймали із землі хрести, столи і огорожі, а спилявши дерево, ставили їх на місце. Постраждав один пам’ятник. Із родичами покійного підприємець зустрічався особисто і платив кошти.

Як пояснив Микола Блискун, підприємець зобов’язувався лише спиляти дерева. Місцеві жителі не хочуть везти деревину з цвинтаря. Її мала забрати сім’я ромів, яка проживає в Бринзах. Спершу вони перевозили пеньки, а потім перестали. Двоє ромів перебувають на обліку в Центрі зайнятості. Із 11 квітня і до кінця місяця сільрада наймає їх на громадські роботи. Вони будуть прибирати з цвинтаря деревину.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
13 квітня 2019, 12:09 | Кобеляки | Суспільство


1. микола козак / 14 квітня 2019, 09:37
Якщо за 20 спиляних дерев , тільки за спилювання платити 70тис грн , то це дійсно система прозоро , та ще і наймати пилячів з Полтави -чи я дурний , чи хтось інший?Невже в Василівці немає бензопилки , чи в Кобеляках , чи в Сухинівці ?
2. Borch / 14 квітня 2019, 12:38
1.микола козак
«Якщо за 20 спиляних дерев , тільки за спилювання платити 70тис грн , то це дійсно система прозоро , та ще і наймати пилячів з Полтави -чи я дурний , чи хтось інший?Невже в Василівці немає бензопилки , чи в Кобеляках , чи в Сухинівці ?»

По фотографиям, исходя с состояния кладбища, В Василовке не то что бензопилы нет, там и людей нет.
3. микола козак / 14 квітня 2019, 15:02
2.Borch
«По фотографиям, исходя с состояния кладбища, В Василовке не то что бензопилы нет, там и людей нет»

То чи не краще було б за 70тис упорядкувати кладовище а сам голова сокирою поваляв би ті дерева ?
4. Borch / 14 квітня 2019, 17:58
3.микола козак
«То чи не краще було б за 70тис упорядкувати кладовище а сам голова сокирою поваляв би ті дерева ?»

Краще. Але, на упорядкування цвинтаря по розрахункам за методом Миколи Блискуна, потрібно не менше 500 тис. А цієї суми, напевно немає в бюджеті. Отже, маємо те що маємо.
5. Slavko / 15 квітня 2019, 17:36
1.микола козак
« за 20 спиляних дерев , тільки за спилювання платити 70тис грн , то це дійсно система прозоро , та ще і наймати пилячів з Полтави -чи я дурний , чи хтось інший?Невже в Василівці немає бензопилки , чи в Кобеляках , чи в Сухинівці ?»

Таки так ! Вони крупно прогоріли ! Ну, Гриша Корсун з Кобеляк дуже розпадлючився у Лугандона - тища в день ! Однозначно, треба було Артуравангу з Сухинівки найняти - він безплатно пиляє, потом продає, заразом би й по селові все повипилював. Хоч би свиснули... Тільки одна проблема, він зупинитися не може, почне голову сільради шантажувати, ну ще за якусь халяву він би успокоївся...
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації