Вхід | Реєстрація

З травня зросте ціна на газ

З травня зросте ціна на газ

Вартість газу для побутових споживачів з 1 травня становитиме близько 9,7-9,8 тисячі гривень за тисячу кубометрів.

Національна акціонерна компанія Нафтогаз України не зможе виконати останню постанову Кабміну про зниження ціни на газ для населення. Про це заявив керівник газового дивізіону Нафтогазу Андрій Фаворов.

Мова йде про зниження ціни на газ для населення відповідно до постанови №293, яка в той же час не скасовує режим спецзобов'язання (ПСЗ), покладений на НАК постановою №867. Цей режим також передбачає, що з 1 травня ціна на газ для побутових споживачів має становити близько 9,7-9,8 тисячі гривень за тисячу кубометрів, хоча уряд на початку місяця розпорядився знизити її до 8,38 гривні за кубометр.
 
– Ми будемо змушені дотримуватися чинної постанови №867, якою на нас покладено спецзобов'язання. Але наша позиція залишається незмінною. НАК вважає, що газ повинен продаватися за ринковою ціною, яку визначає попит і пропозиція. Цей рівень може бути як вищим за ціну, встановлену Кабміном, так і нижчим, – підкреслив Фаворов.

Зазначимо, що з 1 квітня ціна за куб газу для побутових споживачів становить 8,35 грн.

Раніше прем'єр Володимир Гройсман повідомив, що не бачить причин для зростання цін на газ. Прем'єр закликав місцеву владу скорегувати ціни на поставку гарячої води зі зниженими цінами на газ.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
16 квітня 2019, 14:34 | Полтавщина | Фінанси
1. Sephiroth / 17 квітня 2019, 10:21
Влада не може вплинути на Нафтогаз? Вибачте, що? На який біс нам така влада?
2. orakul / 17 квітня 2019, 11:34
1.Sephiroth
« На який біс нам така влада?»

А де ж ви іншу візьмете?
3. ИВЕН / 17 квітня 2019, 11:35
1.Sephiroth
«На який біс нам така влада?
»

на хрен такая влада...
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації