Вхід | Реєстрація

Вуличне освітлення, бесідки біля школи, ігрові майданчики та історичний колодязь: «Агрофірма «Добробут» розповіла про минулорічні проекти для громад

Вуличне освітлення, бесідки біля школи, ігрові майданчики та історичний колодязь: «Агрофірма «Добробут» розповіла про минулорічні проекти для громад

Більше 3 млн грн вклала минулого року «Агрофірма «Добробут» у соціальну сферу. Ці кошти направили в освіту, медицину, спорт та культуру в громадах, де працює підприємство.

«Агрофірма «Добробут» розпочала роботу у Козельщинському районі у 2004 році. Нині тут працює близько 900 чоловік.

За минулий рік компанія сплатила понад 150 млн грн податку, хоча й не увійшла до топ-10 платників податків на Полтавщині. Це місце отримало підприємство-колега «Добробуту» — «Агрофірма імені Довженка» з результатом у 181 млн грн сплачених податків.

«Добробут» має понад 36 тис гектарів землі, які обробляє у Козельщинському, Кобеляцькому, Новосанжарському, Решетилівському та Полтавському районах. Основні культури — пшениця, цукровий буряк, кукурудза, соняшник. Якщо говорити про тваринництво, то нині на підприємстві — 530 голів великої рогатої худоби.

Щодо соціальної сфери, один з найбільших соціальних проектів минулого року — відновлення свяченого колодязя між селами Костівка і Хорішки на Козельщині. На це виділили 100 тис грн.

— Нам вдалося втілити проект, який колись був проектом, а нині — реалією життя, — говорить заступник гендиректора ТОВ «Агрофірма «Добробут» Анатолій Таранушич. — Такі проекти реалізовуємо не лише в Козельщині, а й в багатьох сільрадах на територіях п’яти районів області.

Колись на цьому місці проходив один з соляних шляхів — Бакаїв шлях. Тут чумаки розміщували табори для ночівлі. Криницю викопали в центрі місця для перепочинку. Воду в ній вважали цілющою.

Ініціатор проекту — місцевий краєзнавець Іван Кравченко.

Ще серед соціальних проектів підприємства — «Веселий ліхтар». У ньому брали участь кілька шкіл. 40 тис грн отримали учні Шингурівської школи на встановлення у Перегонівці Кобеляцького району двох ліхтарів на сонячних батареях.

— Вони виграли завдяки якісному підходу до проекту, — зазначає Анатолій Таранушич.

Компанія підтримала ще один учнівський проект — «Карасики». Його представляли учні Бреусівської школи на Козельщині. Діти виграли 35 тис грн, на які біля навчального закладу встановили дві бесідки.

Директор Кобеляцького навчально-реабілітаційного центру Валентина Шпорт розповідає: волонтери і працівники компанії приїздять і проводять для дітей майстер-класи, організовують творчі майстерні.

— Всі населені пункти нашої сільради освітлені, дякуючи «Добробуту». Садочок, на території якого ми знаходимося, — забуте приміщення колишнього колгоспу. На сьогодні воно — відроджене, — розповідає голова Красненської сільської ради Анна Зайченко. — У минулому році ми побудували прекрасний ігровий майданчик.

У цьому році підприємство теж розраховує інвестувати у соціальну сферу. Адже співпраця і підтримка людей, чиї землі обробляє «Агрофірма «Добробут», — одна з найголовніших для компанії.


Автор: ГО «Полтавщина Аграрна»
Розміщено на правах реклами


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
18 квітня 2019, 11:19 | Козельщина | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації