Вхід | Реєстрація

Відгомін 5 квітня: звільнення і дисциплінарне покарання

Відгомін 5 квітня: звільнення і дисциплінарне покарання

Редакція «ЕХО» і надалі продовжує відслідковувати розвиток подій після скандального інциденту за участю правоохоронців.

Нагадаємо, що в ніч з 4 на 5 квітня на автозаправному комплексі «WOG», що в Кобеляках, працівники Кобеляцького райвідділу поліції проводили затримання іншого поліцейського, на той час начальника Новосанжарського відділення поліції, Андрія Полонського.

Подія стала резонансною завдяки тому, що майже весь процес знімали працівники «ЕХО». Після того, як відеорепортаж та кілька публікацій про інцидент стали доступними громадськості, керівництво Нацполіції в Полтавській області призначило службове розслідування. Про це редакцію повідомив головний речник Нацполіції Юрій Сулаєв.

Паралельно читачі редакційного сайту прохали журналістів поцікавитися думкою керівників району та міста з цього приводу. Адже події відбувалися на території Кобеляк і, відповідно, району.

У вівторок, 16 квітня, Юрій Сулаєв повідомив редакцію, що службове розслідування вже закінчене. За його результатами Андрій Полонський був звільнений із посади начальника Новосанжарського відділення поліції. Сергій Джулай, начальник Кобеляцького райвідділу поліції, отримав дисциплінарне покарання. Яке саме, Сулаєв не повідомив. Він порекомендував задати це запитання Сергію Джулаю, який уже ознайомлений з відповідним документом.

Того ж дня ми спробували зв’язатися із Джулаєм. Сергій Васильович на дзвінок не відповів. Та безумовно в нього ще буде змога прокоментувати ситуацію і навіть провести спеціальну прес-конференцію. Адже в одних лише «еховців» залишається з десяток запитань до головного поліцейського Кобеляцького району.

Зв’язалися ми і з керівниками району та міста.

Голова РДА Таміла Шевченко розповіла, що дізналася про скандальний інцидент із відеорепортажу та публікації на сайті. Вона повідомила, що в силу своїх службових обов’язків не має права втручатися в діяльність правоохоронних органів. Але голова РДА звернулася за роз’ясненням до керівництва Нацполіції області. Адже інцидент дійсно викликав резонанс у районі. За словами Шевченко, їй пообіцяли надати інформацію про результати службового розслідування.

Натомість міський голова Олександр Копелець сказав, що в нього немає часу для розмови.
Що ж, ми докладемо зусиль, аби надати можливість і Джулаю, і Копельцю висловитися перед громадськістю.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
17 квітня 2019, 17:33 | Кобеляки | Цікаве
1. микола козак / 18 квітня 2019, 07:39
А хіба дати оцінку тим подіям ,чи звернутись до керівництва МВС , це втручання ?Пані Таміла кривить душею , прикидається зовсім такою безправною і саме тому , що правоохоронці віддані самі собі , ніякого контролю за ними з боку громадськості вони дуже часто творять беззаконня.
2. ИВЕН / 18 квітня 2019, 08:14
призначення керівників такого рангу ОБОВ1ЯЗКОВО
3. ИВЕН / 18 квітня 2019, 08:17
узгоджується з місцевим і районним керівництвом... і ВОНИ підзвітні перед місцевим керівництвом...
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації