Вхід | Реєстрація

Чи складе Юрій Вусань депутатські повноваження?

Чи складе Юрій Вусань депутатські повноваження?

Депутат Кобеляцької міської ради більш ніж півтора року не може достроково припинити виконання своїх обов’язків.

Уперше інформація про можливі зміни в складі депутатського корпусу Кобеляцької міської ради була надрукована ще в серпні минулого року. У статті «Депутатський корпус міськради може оновитися» (№34 від 23 серпня 2018 року)  говорилось про міського обранця Юрія Вусаня, який написав заяву про дострокове припинення своїх повноважень. Депутат тривалий час проживає за межами району і не має змоги виконувати свої повноваження. У 2018 році він не взяв участі в роботі жодної комісії чи сесії.

Заяву Юрій Вусань передав через свого партійного колегу Романа Матюхова, який під час виборчої кампанії ішов наступним у списку і, теоретично, має замінити його в раді. Матюхов зареєстрував документ у міськраді ще 16 серпня минулого року.

Заяву колеги Юрія Вусаня розглянули через півроку, 6 лютого, на сесійному засіданні. Голова мандатної комісії Анатолій Кучеренко розповів, що зв’язувався по телефону з Вусанем і той підтвердив своє рішення. Також Кучеренко додав, що законодавство дозволяє задовольнити бажання депутата за надісланою заявою.

Та міський голова Олександр Копелець заявив, що Вусань має подати нотаріально завірену заяву про дострокове припинення повноважень. Більшість депутатів погодились із думкою очільника міськради.
На останній сесії, що відбулась 5 квітня, міські обранці повернулись до питання щодо складання повноважень Вусанем. Олександр Копелець вказав, що від депутата надійшла юридично завірена заява. Тому міський голова запропонував підтримати її і передати у виборчу комісію. Усі 15 депутатів, які були присутні на засіданні, підтримали це рішення.

У середу, 17 квітня, кореспонденти тижневика зателефонували до голови міської виборчої комісії Людмили Салогуб, аби дізнатись, коли представлять нового депутата міськради.

Вона відповіла, що їй не відомо про рішення міських обранців:

— За процедурою, для того, аби призначити нового депутата, необхідно, щоб міська рада надала офіційне звернення, підкріплене заявою Юрія Вусаня та рішенням депутатів щодо погодження на дострокове припинення. Далі засідає комісія, яка припиняє повноваження одного депутата і призначає наступного з партійного списку.

Також кореспонденти зв’язались із Романом Матюховим, який разом із Юрієм Вусанем балотувались до міської ради від Соціал-демократичної партії Сергія Капліна. Чоловік повідомив, що йому не відомо про депутатське рішення.

Що ж, можливо, працівникам міськради потрібно ще півроку, аби подати папери виборчій комісії і таки звільнити Юрія Вусаня від депутатських повноважень.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
18 квітня 2019, 14:56 | Кобеляки | Політика
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації