Вхід | Реєстрація

КП «Аеропорт-Полтава» включили до Національної транспортної стратегії України

КП «Аеропорт-Полтава» включили до Національної транспортної стратегії України

Полтавське обласне комунальне підприємство “Аеропорт-Полтава” включили до державної програми розвитку аеропортів у рамках Плану заходів на 2019-2021 роки з реалізації Національної транспортної стратегії України”. Відповідний проект розпорядження Кабінету Міністрів України розгляди сьогодні на засіданні у Полтавській облдержадміністрації.

Зокрема, т.в.о. начальника управління інфраструктури Полтавської облдержадміністрації Сергій Марчишинець повідомив, що в документі передбачений обсяг фінансування “Аеропорту-Полтава” на 305 млн грн.

“Наразі відбувається формування перспективних планів на 3-4 роки, які є вказівниками для роботи в нашій галузі. Першим питанням тут є розробка проекту України про аеропорти. Ми досягли того, що включені у дану стратегію у рамках державної програми розвитку аеропортів. Там передбачений обсяг фінансування 305 млн грн. Це означає, що ми у цьому документів вже є. Наразі головне – поборотися за фінансування”, – сказав Сергій Марчишинець.

Проект реалізації питання “Розвиток та підтримка полтавського обласного комунального підприємства “Аеропорт-Полтава” запланований до 2020 року. Ці кошти, у рамках програми, спрямують на проведення роботи з капітального ремонту та реконструкції аеровокзалу, встановлення огорожі по периметру, придбання спецтехніки. Джерела фінансувань, зазначені у проекті, – це місцевий бюджет, державне та приватне партнерство.

“Тут передбачені різні джерела фінансування. Нам потрібно поновити активність. Думаю, що й з містом ми будемо спілкуватися, щоб вони теж брали участь у співфінансуванні”, – зауважив т.в.о. начальника управління інфраструктури Полтавської облдержадміністрації.

Нагадаємо, з “Аеропорту-Полтава” вже успішно здійснили чотири рейси. На 2 травня запланований виліт на Анталію. Наразі на цей рейс уже продано 70% квитків.


Автор: «Новини Полтавщини»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
19 квітня 2019, 17:55 | Полтава | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації