Вхід | Реєстрація

Бутенки запроваджують контейнерний збір сміття

Бутенки запроваджують контейнерний збір сміття

У планах сільської ради організувати не лише вивезення твердих побутових відходів, а і їх подальше сортування.

Минулого року Бутенківська об’єднана територіальна громада отримала від держави субвенцію на розвиток інфраструктури в розмірі 1 850 000 гривень. За ці кошти 19 листопада сільська рада придбала за 1 494 000 гривень у виробничо-комерційного підприємства «Альфатекс» сміттєвоз на базі автомобіля МАЗ, об’ємом 9 кубічних метрів. А 20 грудня в товариства «Альта Логістік Україна» були закуплені 41 сміттєвий контейнер загальною вартістю 344 359 гривень.

Заступник сільського голови Ігор Федь анонсував, що в 2019 році комунальне підприємство «Бутенківське» почне збір і вивезення твердих побутових відходів на території Бутенок, Бережнівки, Вітрової Балки, Вишневого і Дрижиної Греблі.

За його словами, виконавчий комітет обрав територію, де відбуватиметься сортування відходів. Це — колишня тракторна бригада, що знаходиться поряд із Бутенками. Територія відповідає всім екологічним та санітарним вимогам.

 

Комунальники долатимуть щотижня майже 100 кілометрів

У квітні цього року в засобах масової інформації з’явилось повідомлення від КП «Бутенківське». У ньому вказувалось, що з 1 травня на території Бутенківської громади вводяться в дію тарифи на комунальні послуги з вивезення твердих побутових відходів. Згідно рішення виконавчого комітету сільради, місячна плата для кожного жителя в домогосподарстві становитиме 6,26 гривні на місяць. За вивезення 1 кубометра сміття громадяни заплатять 53,64 гривні, установи і заклади бюджетної сфери — 56,68, інші споживачі — 63,26.

Кореспонденти зв’язались із заступником сільського голови, аби докладніше дізнатися про плани щодо вивезення і сортування сміття на території громади.

Ігор Федь пояснив, що після придбання сміттєвоза і контейнерів комунальники визначилися з місцями їх розміщень. Обирали території з твердим покриттям, переважно асфальтом, до яких буде зручно дійти місцевим жителям. 31 січня сільська рада оголосила про проведення конкурсу щодо надання комунальних послуг з вивезення побутових відходів на території Бутенківської ОТГ. Оскільки така процедура передбачена чинним законодавством. Він проводився протягом місяця. Переможцем конкурсу стало КП «Бутенківське». Далі переможець подав на розгляд виконавчого комітету тарифи на вивезення сміття з обґрунтованою калькуляцією. Для ознайомлення населення з тарифами відводиться ще місяць.

— З 1 травня комунальники починають укладати договори з жителями громади на вивезення твердих побутових відходів згідно з оприлюдненими тарифами, — говорить заступник сільського голови. — Попередньо планується, що сміття забиратимуть у понеділок в Бережнівці, мікрорайоні Кондри та Колодяжному, у середу — в Бутенках, у п’ятницю — у Вишневому, Вітровій Балці і Дрижиній Греблі. Загалом маршрут сміттєвоза за три дні становитиме 98 кілометрів. Комунальники сортуватимуть відходи у вівторок і четвер.

Сміття, як і планувалось, вивозитимуть на територію колишньої тракторної бригади. Тут установлять і лінію для його сортування. Обладнання сподіваються придбати за чергову субвенцію 1 700 000 гривень, що надійде з держави на розвиток інфраструктури. Приблизна вартість сортувальної станції — близько 650 000 гривень. Крім того, є потреба в контейнерах. Договір на вивезення відсортованого сміття укладатимуть із Зачепилівським або Горішньоплавнівським полігонами.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
25 квітня 2019, 10:46 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації