Вхід | Реєстрація

«Полтавазернопродукт» з агрохолдингу «Астарта-Київ» запустив школу робототехніки у Глобинському районі

«Полтавазернопродукт» з агрохолдингу «Астарта-Київ» запустив школу робототехніки у Глобинському районі

Наприкінці квітня у селі Троїцьке Глобинського району розпочалося навчання у школі робототехніки. Для цього компанія «Полтавазернопродукт» закупила п’ять комплектів роботів.

Уже другий рік підприємство допомагає вводити IT-технології у навчання школярів у сільській місцевості, де працює. На черзі — школа робототехніки для учнів Троїцької ЗОШ Глобинського району.

Минулого року компанія ініціювала проведення занять зі Scratch-програмування у трьох школах Полтавської області. Це мова програмування, яке дозволяє дітям створювати власні анімовані та інтерактивні історії, ігри. Цього року підприємство долучило до ініціативи ще дві школи.

Однією зі шкіл, де минулого року розпочалося IT-навчання, — у селі Троїцьке. Курс зі Scratch-програмування місцеві школярі вже пройшли. Тому тепер тут організовують гурток робототехніки. Заступник гендиректора з соціальних питань ТОВ «Полтавазернопродукт» Альона Словцова розповідає, як з’явилася ідея цього проекту:

— Учні та вчителі Троїцької школи виявили нестримне бажання взяти участь у проведенні школи робототехніки. Ми вирішили їм допомогти.

Наприкінці квітня у дітей уже розпочалися заняття з робототехніки. Учні 5-7 класів складають роботів та керують ними. Збиратимуться вихованці один-два рази на тиждень. Сама ж школа робототехніки налічуватиме 10-12 чоловік. Викладатиме тут — вчитель інформатики. Програма навчання розроблена для подібних ініціатив по всьому агрохолдингу.

«Полтавазернопродукт», окрім купівлі роботів, допомогла вчителям з підготовкою. Ще до початку занять з робототехніки, інформатики проходять онлайн-курси підвищення кваліфікації з даної теми. Вони захищають відповідну кількість модулів, і лише тоді отримують право викладати нові теми дітям.

Альона Словцова також розповідає, чим мотивуються учні у школі робототехніки:

— Минулого року діти, які навчалися Scratch-програмуванню, їздили на IT-хакатон до Києва. І лишилися у захваті від цього дійства! Тепер майбутні програмісти теж дуже хочуть туди потрапити, і кажуть нам, що готові для цього прикласти максимум зусиль.

Найбільше дітлахів цікавить практична частина — розібрати й зібрати робота, вивчити його будову, навчитись ним керувати. Вчитель інформатики Наталія Щербак ділить учнів на групи. Діти пробують себе у ролі дизайнера,  конструктора, координатора, програміста — залежно від здібностей. 

— У деяких діток краще з організаторськими здібностями, вони можуть допомагати. В інших ліпше виходить програмування, але вони не можуть довести свою думку. А от на комп’ютері натиснули, і все працює, — пояснює Наталія Щербак.

На заняттях школярі продовжуватимуть вивчати Scratch, і поступово переходитимуть на Python. З допомогою цієї мови програмісти створюють програми, сайти, мобільні додатки. Після закінчення навчання учні отримають сертифікати про проходження курсу.

Довідка: «Полтавазернопродукт» — один з провідних виробничих підрозділів агрохолдингу «Астарта-Київ». За даними видання «Латифундист», кількість працівників складає близько двох тисяч

Компанія займається вирощуванням зернових, цукрового буряку та виробництвом молока. Працює на територіях Глобинського та Семенівського районів Полтавської області.


Автор: ГО «Полтавщина Аграрна»
Розміщено на правах реклами


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
6 травня 2019, 17:27 | Полтавщина | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації