Вхід | Реєстрація

Що в твоїх навушниках: українці назвали 5 найкрасивіших пісень рідною мовою

Що в твоїх навушниках: українці назвали 5 найкрасивіших пісень рідною мовою

Творчість багатьох українських виконавців знаходить схвальні відгуки не лише в межах країни, але й далеко за її кордоном. Мелодійність та краса української мови не залишає байдужими навіть іноземців. Не дивно, що останнім часом цілком успішно проходить активна популяризація саме україномовних музичних композицій. Українські пісні все частіше з'являються у плейлістах молоді, звучать в навушниках, лунають в людних місцях, створюють атмосферу в клубах та інших громадських закладах.

Звичайно, для того, щоб насолодитися одночасно і текстом, і музикою, відчути себе на місці ліричного героя, порозмірковувати про все і ні про що, варто прослуховувати улюблені треки в навушниках (наприклад, наодинці, під акомпанемент дощу за вікном). Ідеально для використання у таких цілях підходять представлені на сайті https://shonada.com/ дротові та бездротові навушники Xiaomi.

 

Люби своє: ТОП-5 найкрасивіших сучасних пісень українською мовою

Аналітики вирішили провести опитування серед українців та за його результатами скласти рейтинг найкрасивіших пісень рідною мовою від популярних сучасних співаків та гуртів. Що з цього вийшло?

  1. «Вона носила квіти в волоссі» – Бумбокс. Створена у далекому 2006 році ця пісня досі знаходить теплі відгуки в серцях мільйонів українців. Тематика пісні, близька для десятків тисяч людей, змушує задуматися та цінувати те, що дарує доля. Здається, композиція створена за ідеальною «формулою» – у ній поєднано красиву ліричну музику, мелодійний україномовний текст та неймовірно глибокий сенс.

  2. «Тону» – Без Обмежень. Ще одна красива пісня про кохання, яка точно сподобається романтичним особистостям. З’явилася вона всього кілька років тому (у 2017), але досі залишається улюбленицею прихильників творчості популярного гурту.

  3. «Вона» – Плач Єремії. Без цієї композиції, здається, не обходиться жодна туристична поїздка. Багаття, гітара і виконання «Вона» у кілька голосів – це вже класика відпочинку на природі. Красива, сумна та глибока пісня легко запам’ятовується та назавжди залишається в серцях слухачів. Входить до рейтингу найпопулярніших україномовних пісень і тривалий час залишається візитівкою гурту «Плач Єремії».

  4. «Мам» – Скрябін. У ТОПі найкрасивіших пісень від українських виконавців могли б опинитися одразу кілька композицій, написаних Андрієм Кузьменком. Саме Скрябін асоціюється зі справжньою українською музикою – щирою, відвертою й оригінальною. «Мам» – це справді знакова пісня, у якій кожен знайде і відкриє щось важливе для себе.

  5. «Тримай» – Христина Соловій. У поєднанні з ніжним голосом виконавиці рядки пісні звучать справді магічно. Тонко, легко, красиво і по-нашому – саме так можна описати творіння талановитої українки.

Опитування продемонструвало, що українці справді насолоджуються рідною мовою – особливо, якщо вона звучить у красивих та змістовних піснях від талановитих земляків.

Розміщено на правах реклами


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації