Вхід | Реєстрація

У Полтаві СБУ затримали торгівця зброєю

У Полтаві СБУ затримали торгівця зброєю

Співробітники Служби безпеки України у межах протидії незаконному обігу засобів ураження викрили у Полтаві торгівця зброєю та боєприпасами.

Оперативники спецслужби встановили, що мешканець обласного центру на території власного подвір’я протиправно зберігав засоби ураження для продажу, зокрема представникам кримінальних кіл.

Правоохоронці затримали зловмисника після реалізації пістолета Марголіна з глушником та набоями до нього.

Під час санкціонованих слідчих дій співробітники СБУ виявили у помешканні фігуранта справи гранату Ф-1 із запалом до неї та понад дві тисячі набоїв різного калібру.

За висновками експертизи встановлено, що з вилученого у зловмисника пістолета Марголіна раніше було здійснено вбивство одного з приватних підприємців Полтавщини.

Видання «Полтавщина» повідомляє, що пістолет Марголіна із глушником — це саме та зброя, із якої 30 липня 2018 року застрелили директора металобази на Супрунівському промвузлі. Тоді 70-річний пенсіонер МВС Володимир Кружилов обурився, що металобрухт, який він привіз, оцінили в меншу ціну, ніж було домовлено раніше. Він застрелив директора металобази двома пострілами в тулуб та голову і хотів застрелити охоронця. Після затримання він повідомив правоохоронцям, що після вбивства викинув пістолет в одну із річок Полтави.

Паралельно у його товариша правоохоронці виявили арсенал зброї. За цей злочин подільник Володимира Кружилова отримав покарання у вигляді 5 років умовно.

Сам Кружилов наразі ще перебуває у СІЗО, наступне судове засідання по його справі відбудеться 3 червня.

Яким чином зброя, яка фігурувала у вбивстві, опинилася у руках торговця зброєю — поки невідомо.

 

Торгівцю зброєю оголошено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України. Вирішується питання щодо обрання затриманому міри запобіжного заходу.

Тривають слідчо-оперативні дії для притягнення до відповідальності інших осіб, що причетні до незаконних дій.


Автор: Прес-центр СБ України


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
17 травня 2019, 16:05 | Полтава | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації