Вхід | Реєстрація

Поліція оштрафувала водіїв турецької компанії Onur за відсутність документів на вантаж з піском

Поліція оштрафувала водіїв турецької компанії Onur за відсутність документів на вантаж з піском

4 вантажівки сьогодні продовжили вивозити пісок в обхід мобільного пункту вагового контролю. Поліція затримала їх і склала адмінпротокол за відсутність документів на вантаж

Сьогодні зранку депутат міської ради Юліан Матвійчук та член виконкому Дмитро Бурмака разом із обласним управлінням Укртрансбезпеки контролювали рух вантажних автомобілів, які рухались у Полтаві вулицею Зіньківською. Як і раніше, на мобільний пункт вагового контролю очікували вантажівки компанії Onur, які із перевищенням вагових норм перевозять пісок через Полтаву та руйнують дороги обласного центру.

Як повідомив Юліан Матвійчук, водії «онурівських» вантажівок дізналися про роботу Укртрансбезпеки та поїхали в об’їзд вул. Зіньківської — по вулиці Сакко. Після цього довелося перекрити дорогу в селі Кованьківка, на мосту через річку Свинківку. На місце викликали патрульну поліцію.

За допомогою поліції депутат виявив наступне:

Цікаві факти:

  1. Сьогодні в кар’єрі вихідний, через роботу вагового контролю. Виїхали лише 4 самоскиди.
  2. За документами везуть 14 кубів піску, кожен куб — 1,5 тонни, отже загалом вантаж — це 21 тонна, плюс вага машини — 16 тонн, усього 37 тонн, а дозволена вага на приміських дорогах загального користування 24 тонни.
  3. За інформацією водіїв вони отримують лише щомісячну ставку в 12 тис. грн, жодних премій за кілометраж чи перевантаження, на цьому наживається лише компанія, адже згідно з законом потрібно направляти 2 машини замість однієї з перевантаженням.
  4. Також у водіїв відсутній документ про проходження обов’язкового технічного контролю, чому ж керівництво компанії випускає водіїв без даного документу?

Врешті-решт водії вирішили взяти особисті речі, поклали ключі на машину і пішли додому, бо у випадку з поліцією штрафи за перевантаження отримують саме вони.

Нагадаємо, що 29 травня турецька компанія Onur власним коштом розпочала ямковий ремонт дороги на вул. Зіньківській. При цьому представник компанії повідомив, що про це їх попросила міська влада. Того ж дня на Зіньківській Укртрансбезпека установила мобільний ваговий пункт, але вантажівки з піском його проігнорували. При цьому заступник начальника управління ЖКГ Костянтин Малько у своїй офіційній відповіді на ім’я голови ГО «Спілка автомобілістів Полтави» повідомив, що управління не замовляло ремонт Зіньківської та не володіє інформацією про його вартість.


Автор: Ян ПРУГЛО, «Полтавщина»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
31 травня 2019, 10:30 | Полтава | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації