Вхід | Реєстрація

Літню сцену прикрасять птахи і квіти

Літню сцену прикрасять птахи і квіти

На бетонно-цегляну споруду, що поруч із Кобеляцьким районним центром культури і дозвілля, наносять петриківський розпис.

П’ять років тому Україною прокотився справжній ленінопад. Не оминув він і наше містечко. Разом із бюстом вождя світового пролетаріату в Кобеляках була зруйнована Стела пам’яті комсомольців. У 2015 році на її місці збудували літню сцену. Аби розмалювати елементи споруди, міська рада запросила місцеву художницю Світлану Кравченко. Жінка нанесла на стіну елементи Петриківського розпису.

Світлана Кравченко закінчила Петриківське професійно-технічне училище за спеціальністю художник розмалювання по дереву. Працює в Кобеляцькому музеї літератури та мистецтв імені Олексія Кулика. Викладач художньої школи, що функціонує при музеї.

У понеділок сцену пофарбували, а вже наступного дня її почала розмальовувати Світлана Кравченко.

— До мене звернувся міський голова, аби я знову оформила сцену, — говорить художниця. — Особливих вимог Олександр Копелець не висував. Сказав, що можу обирати візерунки на власний розсуд. Я зобразила в центрі сцени птахів, а поряд із ними будуть квіти. Можливо, додам ще кількох синичок чи горобців.

Художниця використовує для малювання акрилову водоемульсійну фарбу. Говорить, що минулого разу витратила повних чотири дні, аби повністю завершити розпис. Але тепер вона може працювати лише після обіду і роботи триватимуть довше. Тим більше, що на швидкість роботи впливатимуть і погодні умови. Адже сцена знаходиться під відкритим небом.

Після того, як всі елементи будуть нанесені, їх покриють спеціальним лаком. Таким чином малюнок триматиметься значно довше.

— У 2015-му я попереджала міського голову, що без лаку фарба розпис буде псуватися, — пояснює Світлана. — Та захисний розчин так і не нанесли. Свій відбиток у першу ж зиму залишив і сніг. Адже вся сцена була закидана ним.

І про сумне. Не встигли комунальники пофарбувати стіну, як не надто розумні містяни залишили на ній відбитки свого взуття. Крім того, велосипедисти використовують сцену для трюків і теж постійно псують малюнки. Та будемо сподіватись, що жителі і гості Кобеляк спрямують свою енергію в інше русло і не будуть дертися на верхівку сцени.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
11 червня 2019, 17:17 | Кобеляки | Цікаве
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації