Вхід | Реєстрація

Фермери вийшли на дороги

Фермери вийшли на дороги

Кобеляцькі аграрії, несподівано для себе та й для інших людей, почали освоювати іншу професію. Зараз вони зайнялися ремонтом доріг, які перебувають у дійсно жахливому стані.

Водії, які постійно курсують із Кобеляк у напрямку Біликів та Червоних квітів, уже кілька тижнів тому почали помічати, що ями на проїжджій частині доріг між цими населеними пунктами почали «латати». Щоправда, займаються цим явно не працівники шляхових служб, і при цьому використовують дещо нетипові матеріали. Спочатку в ями засипали биту червону цеглу, а потім «у роботу» пішла якась дивна суміш, більше схожа на пилюку із тих же доріг. Більшість автолюбителів таку самодіяльність шляховиків‑аматорів вітали. Але були й такі, хто обурювався тим фактом, що дорожні роботи виконують непрофесіонали. На думку цих людей, такий ремонт призведе лише до подальшого погіршення стану дорожнього покриття.

Нам вдалося вияснити, хто ж зайнявся ремонтом багатостраждальних сільських доріг. Як виявилося, на дороги вийшли фермери. У них якраз є трішки вільного часу і грошей перед початком жнив. І аграрії, втомившись чекати ремонту доріг, профінансованого з бюджету, почали латати ями самотужки.

 

Дороги стають червоними

У понеділок нам вдалося поговорити із Петром Слоквою, керівником фермерського господарства «Червоні Квіти». Він узяв своєрідне шефство над ділянкою автодороги між Червоними Квітами та Біликами.
Петро Іванович розповів:

— Спочатку ми засипали найбільші і найглибші ями битою цеглою. Брали її на території колишнього молоко-консервного комбінату, що в Біликах. Підприємство вже давно не працює. Зараз Сергій Жук демонтує будівлі. Залишаються будматеріали. Ось їх і почали використовувати.

Дійсно, дорога між Червоними Квітами та Біликами на багатьох ділянках змінила колір із традиційного сірого на червоний.

Потім, за словами Слокви, уже згаданий Сергій Жук зумів домовитися про придбання кількох сотень тонн асфальтосуміші. Її зняли під час проведення ремонту дороги між Полтавою і Харковом. Жук власним коштом придбав триста тонн цієї суміші, Слоква — 120 тонн. У скільки аграріям обійшлося придбання такої кількості матеріалу, фермери не говорять. У принципі — це їх право, адже мова йде не про бюджетні, а про приватні кошти.

За два дні Слоква і його працівники планують засипати асфальтною сумішшю вісім кілометрів дороги від Червоних Квітів до Біликів. Її «прикатують», використовуючи звичайний сільськогосподарський каток. Слоква пояснює:

— Ми в коток засипали гранвідсіву, він став страшенно важкий. Трактор тягає коток по суміші разів п’ять-шість. Сподіваємось, що триматиметься.

За словами фермера, до такої самодіяльності він та колега були змушені вдатися від безвиході. Адже за інформацією, якою вони володіють, Агентство місцевих доріг Полтавської області в 2019 році навіть не планує ремонтувати дорогу між Біликами та Червоними Квітами.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
14 червня 2019, 12:31 | Кобеляки | Суспільство


1. ИВЕН / 14 червня 2019, 14:23
надо и дорожный налог с них отменить...и установить платный проезд-особенно для большегрузового автотранспорта(добробут-кернел и т. д.
2. Zorn / 14 червня 2019, 14:46
Раніше, майже в кожному колгоспі був свій міні асфальтний завод. Правління колгоспів будували і ремонтували дороги до своїх ферм та у своїх селах. А тепер фермери хай теж діляться своїми прибутками на користь громади. Воно то краще купити собі нового джипа, або зїздити взимку в Домініку або на Мальдіви. Хай буде і так. Але про загальносуспільну справу забувати не треба. Допомагай людям і тобі буде добре! Як пише мудрий Філон, карму не обдуриш. Бумерангом повертається все що пошлеш іншим.
3. Beri Mor / 14 червня 2019, 18:14
1.ИВЕН
«и установить платный проезд-особенно для большегрузового автотранспорта»

Так він і є платний.Мєнтам платять.На сухинівському посту поставили ваги,так тепер щебінь пизд.ують шестидесятитонники по трасі Кобеляки-Просяниківка,в яку вгепали мільйони бюджетних коштів на ремонт.Тепер мєнтів тут,як метеликів на сої цього року.Піклуються про доржнє покриття:)І всім пох.
4. arturwanga / 16 червня 2019, 17:28
3.Beri Mor
«Так він і є платний.Мєнтам платять.На сухинівському посту поставили ваги,так тепер щебінь пизд.ують шестидесятитонники по трасі Кобеляки-Просяниківка,»

Через Сухинiвський пост як тiльки приiджа «Укртрансбезпека» взагалi перегруза в послiднiй час нема, там всiх пiдрят штрафують на 600 евро + 510 гривень. А вiдносно ментiв так пишiть заяви,призвiща полимилицiонерiв якi беруть неправомiрну вигоду чому ви тут пишете i бiльше нiчого неробите.Посилання на www.facebook.com
5. arturwanga / 17 червня 2019, 10:41
3.Beri Mor
«Піклуються про доржнє покриття»

На линию 102 я вже звертався 2 рази 12.05.2019 та 20.05. 2019 року з вимогою застосувати до утримувача автодороги О1714197 «Кобеляки-Бiлики-М22» cт 140 КУпАП(Порушення правил, норм i стандартiв при утриманнi автомобiльних дорiг) Моi 2 звернення направлено для розгляду до батальйону ПП м Кременчук УПП Полтавськiй областi, оскiльки розгляд справ, що стосуеться порушень при утриманнi автомобiльних дорiг вiдноситься до iх компетенцiiю.На даний момент очiкую реакцii та вiдповiдi.
6. Beri Mor / 17 червня 2019, 11:13
5.arturwanga
«На даний момент очiкую реакцii »

Contra spem spero:)
7. Седой / 17 червня 2019, 12:35
Contra spem spero!
Гетьте, думи, ви, хмари осінні!
То ж тепера весна золота!
Чи то так у жалю, в голосінні
Проминуть молодії літа? (Леся Українка)
Давно, при совке, по дороге домой в Милорадово пропустил знак "Направление главной дороги", направо не повернул и приехал на ферму. Даже не заметил, что это не региональная дорога - идеальный асфальт был! :((
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації