Вхід | Реєстрація

Осяяна вічним покликом

Учительська доля… То шлях широкий і сонячний, бо йде ним Людина, вимоглива, справедлива, віддана своїй справі, працьовита, ерудована, допитлива. Людина, що вміє зацікавити дітей своїм навчальним предметом, разом із ними вчитися, мріяти та йти до здійснення мрій своїх вихованців. Таку долю обрала для себе переможець міського конкурсу «Вчитель року -2010» в номінації «Математика», старший вчитель Миргородської спеціалізованої школи №5 Шмиголь Олена Валентинівна.
Активною в громадському житті, відмінницею пам’ятають її ще з тих часів, коли була ученицею школи, в якій вона навчалась, а тепер працює за покликом свого серця після здобуття вищої фізико-математичної освіти на базі Полтавського державного педуніверситету імені В.Г.Короленка. Вона має власний педагогічний почерк і стиль. Учні на уроках сміливо розмірковують, аналізують, відстоюють свої думки.
Учитель змушує думати й працювати всіх без винятку. Навчає дітей міркувати, мислити, бо сама впевнена, що так виробляється життєва позиція людини, визначається її майбутня доля. Саме на ній лежить відповідальність за те, як випускники підготуються до зовнішнього незалежного оцінювання знань, яке тепер стало визначним фактором при вступі до вузу. Тому головне в її роботі – навчити дітей працювати самостійно. І не випадково, що саме з-під її пера вийшли збірники тестових завдань, самостійних та контрольних робіт для учнів 8 - 9 класів. Працюючи над проблемою розвитку логічного мислення учнів на уроках математики, Шмиголь О.В. вчить дітей не просто розв’язувати задачі, а порівнювати, систематизувати, встановлювати закономірності.
Олена Валентинівна впевнена, що вчитель повинен бути організатором діяльності, забезпечувати умови для творчого розвитку особистості, не забуваючи вислів Пойа: «Викладання – це не наука, викладання – це мистецтво». Саме з таким переконанням учителька вирушає до міста Полтави для участі в обласному етапі конкурсу «Учитель року – 2010». Побажаймо ж їй успіху і натхнення!

Автор: О.М.НЕЧИПОРЕНКО, методист відділу освіти, Газета «Миргород наш дім» №8


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
1 березня 2010, 16:44 | Миргород | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації