Вхід | Реєстрація

Зелена неділя у «золотій» Сухій

Зелена неділя у «золотій» Сухій

Суха була столицею дитинства одного з найкращих синів України – Олеся Гончара. Він, уже в поважному віці, на звороті світлини хати, де зараз міститься державний літературний музей-садиба Олеся Гончара, написав: золота моя Суха. І саме тут, у День святої Трійці, впродовж багатьох років проводиться обласний захід «Зелене свято Гончарового дитинства».

Учасників та гостей, які цього дня поспішають у Суху, де пахне васильками, чебрецем і м’ятою, привітала голова райдержадміністрації Таміла Шевченко:

-Цього свята немає в календарі, та щороку збирає і тих, хто закоханий у слово Олеся Гончара, і народних умільців…Не можна уявити захід без григоро-бригадирівських музик і вареників, без сухівських вергунів і узвару, без петриківського розпису і сувенірів…

Родзинкою цьогорічного сценарію стало те, що його побудували на основі крилатих висловів письменника, які ввійшли до збірки «Духовний посил Олеся Гончара». Автор збірки – постійний учасник усіх заходів у Сухій, доктор філологічних наук, ректор Полтавського педагогічного університету Микола Степаненко разом з колегою – кандидатом філологічних наук Вірою Мелешко нагадали про феномен Олеся Гончара, який сформувався на прекрасній сухівській землі.

Завітала на свято й делегація з Дніпра – письменниця, перекладач Леся Степовичка і професор Дніпровського університету Нінель Заверталюк, а наш земляк Михайло Задорожній презентував книгу, яку написав у співавторстві з Вірою Свириденко - «Наше Солошине від давнини до сьогодення».

Традиційно підвели підсумки районного конкурсу юних художників «Світлі образи в оповіданнях Олеся Гончара», переможців привітала директор музею-садиби Тетяна Бондаревська. А аматори художньої самодіяльності району підготували прекрасну концертну програму.


Автор: прес-служба Кобеляцької РДА


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
18 червня 2019, 11:49 | Кобеляки | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації