Вхід | Реєстрація

На Житомирщині пройшов форум «Громадотворець» від «Астарти-Київ», де підлітки з сільської місцевості Полтавщини вчилися проектному менеджменту

На Житомирщині пройшов форум «Громадотворець» від «Астарти-Київ», де підлітки з сільської місцевості Полтавщини вчилися проектному менеджменту

З 7 по 9 червня у селі Левків Житомирської області проходив форум «Громадотворець». Частина його учасників — підлітки з Полтавської області, які вже реалізували проекти у своїх громадах. Протягом форуму діти відвідували лекції та тренінги, де дізнавалися про проект-менеджмент та особливості роботи ОТГ.

Учасники форуму —  понад 200 підлітків 14-18 років, які раніше брали участь у проекті «Підйом» 2019. Серед організаторів триденного заходу — агропромхолдинг «Астарта-Київ» та благодійний  фонд «Повір у себе». Вихованці вчилися проектному менеджменту у своїх менторів-студентів з Української Академії Лідерства. Діти розробляють власні проекти, які несуть користь для ОТГ, представляють їх та отримують фінансування для реалізації.

Організатори нинішнього форуму працюють з молодими людьми з сільської місцевості, які потім зможуть брати участь в управлінні своїми громадами.

Полтавщину представляло вісім команд успішно реалізованих проектів з:

  • Василівки Чутівського району;
  • Озера Кобеляцького району;
  • Староаврамівки Хорольського району;
  • Велика Бузова Шишацького району;
  • Бреусівки Козельщинського району;
  • Новооржиці Оржицького району;
  • Глобино Глобинського району;
  • Біликів Кобеляцького району.

Загалом на реалізацію своїх проектів представники Полтавщини отримати від «Астарти-Київ» 115 тисяч гривень.

Проходив форум у таборі «Орлятко» в селі Левків, що на Житомирщині. У перший день учасники ходили на лекції та знайомились між собою. Підлітки ділилися досвідом, розповідали про власні проекти. Разом аналізували задуми та вирішували, як їх можна вдосконалити на майбутнє.

Учасники форуму слухали лекції з проект-менеджменту та вчилися реалізовувати задуми. Також говорили про роботу в ОТГ, зокрема про юридичні питання в громадах та як залучати людей до своїх проектів.

На форум завітав координатор регіонального напряму «Реанімаційного пакету реформ» Іван Омелян. Він поділився з підлітками тим, як можна розбудовувати свої громади та впливати на них.

Другого дня, окрім лекцій, приділили увагу командотворчим іграм та дебатам. Опісля учасники форуму збиралися, щоб провести рефлексію. Вони ділилися враженнями про почуте, обговорювали, з чим згодні, з чим — ні, та чому. Увечері на форумі влаштували ватру. Підлітки біля вогнища співали пісні та грали в командні ігри.

За словами організаторів, по закінченню учасники ще сильніше загорілися роботою з проектами. Зокрема, вирішувати глобальніші питання та реалізовувати масштабніші ініціативи.


Автор: ГО «Полтавщина Аграрна»
Розміщено на правах реклами


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
25 червня 2019, 11:55 | Полтавщина | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації