Вхід | Реєстрація

Частину будівлі кобеляцького ринку купили

Частину будівлі кобеляцького ринку купили

Як відомо, споруда є власністю райспоживспілки. Керівник цієї організації Світлана Хмілевська під час розмови підтвердила факт заключеної угоди. Світлана Іванівна стверджує, що від цього у виграші опиняться всі, передусім — місцеві споживачі. А кобеляцькі підприємці не постраждають.

Будівля кобеляцького ринку була введена в експлуатацію ще в 1992 році. З того часу її належним чином не ремонтували. Тому умови праці в багатьох приміщеннях були, м’яко кажучи, далекими від ідеальних. Орендарі території не надто турбувалися проведенням ремонтів. Саме ця обставина, за словами Хмілевської, і була однією з вирішальних при прийнятті рішення про продаж. Окрім того, голова райспоживспілки говорить, що більша частина задіяних приміщень використовувалася недостатньо ефективно. Так, у величезному, площею у тисячу квадратних метрів, павільйоні для торгівлі м’ясом працювали з десяток підприємців.

Покупцем 56 відсотків споруди ринку стала юридична особа. Власник планує відкрити магазин. Чим торгуватимуть, поки що не відомо. Хмілевська розповідає:

— Хлопці, які роблять ремонт, посміхаються і кажуть, що продаватимуть усе, що не заборонено законодавством.

Найімовірніше, власником частини будівлі ринку стали представники якоїсь рітейлерської мережі. Рітейл — це мережа роздрібної торгівлі. У Кобеляках класичними прикладами таких торговельних структур є магазини АТБ, «Оптовичок», «Маркетопт».

Керівник Райспоживспілки також розповіла, що частину коштів, отриманих від угоди, уже направили на проведення серйозного ремонту іншої частини будівлі. Там мінятимуть практично все — від вікон до електрообладнання і покриття даху.

Світлана Хмілевська підтверджує, що звістка про продаж ринку була неоднозначно сприйнята частиною місцевих підприємців. Вона каже, що люди були стурбовані тим, що їх позбавлять місць для торгівлі. І заспокоює:

— Підприємців, які торгують м’ясопродуктами, ми перевели у зал, де традиційно продають «молочку». Були проведені перемовини із хлопцями, які продають запчастини. Їх трішки «посунуть». Малі архітектурні форми, що на вулиці Ярмарковій (редакція — там продають засоби захисту рослин, метизи, комбікорми), там так і залишаться.

Тобто Світлана Хмілевська вважає, що від появи в Кобеляках нової торгівельної мережі лише покращиться якість обслуговування населення, підвищиться культура торгівлі і знизяться ціни. Як буде — побачимо.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
4 липня 2019, 13:11 | Кобеляки | Суспільство


1. orakul / 4 липня 2019, 18:46
   Відкрити коментар, який містить ненормативну лексику
"покращиться якість обслуговування населення, підвищиться культура торгівлі і знизяться ціни. Як буде — побачимо."
Та хулі там дивитись, базарю не буде. А нормальній людині потрібна якість продуктів, а не якась міфічна культура торгівлі.
2. микола козак / 4 липня 2019, 23:04
А хіба Хмілевська вже є власнийцею того ринку.Чи були збори пайовиків , де б вирішувалось це питання.Чи не пора Хмілевській вже піти з посади , вона розпродала вже все , що можна і грошей немає , ухондохала райспоживспілку і продовжує нмищити. А гроші вони приберуть до рук , де ті правоохоронці?
3. orakul / 5 липня 2019, 07:37
2.микола козак
«де ті правоохоронці?»

Правоохоронці на своєму місці. Вони охороняють право «правих» розпродувати майно. Це так, щоб коротко і ясно.
4. Slavko / 5 липня 2019, 08:54
3.orakul
«
Правоохоронці на своєму місці. Вони охороняють право «правих» розпродувати майно. Це так, щоб коротко і ясно.»


Правоохоронців у нас немає, є бізнесохоронці.
Але Оракул не правий, то – така політика лівих : приХватизували народне – і крапка, хто не згоден – ворог народу... Скільки можна плутати !?

Змінено 05.07.2019, 09:36
5. orakul / 5 липня 2019, 11:49
4.Slavko
«то – така політика лівих : приХватизували народне – і крапка, хто не згоден – ворог народу... Скільки можна плутати !? »

Та це ти знову все наплутав. Ти ж бачиш, що у мене слово «правих» в лапках. Я мав на увазі не правих тіпа радикалпатріотів, до яких ти себе відносиш, не лівого чи правого уклону, не сторону ліву-праву, а "тех, кто всегда прав", говорячи російською мовою, тих, хто вважає що на його боці правда, бо бач, по-українськи і не поясниш. Йдемо далі. Політику прихватизації ліві ніколи не декларували, то політика правих, хоч може робили її і так звані ліві. Хіба ж вас тепер поймеш хто лівий а хто правий. Майже усі поцреоти були лівими тіпа комуністами а потім стали правими декомунзіторами.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації