Вхід | Реєстрація

Суд оштрафував власника автомобіля, за кермом якого п’яний знайомий збив людину

Суд оштрафував власника автомобіля, за кермом якого п’яний знайомий збив людину

3400 грн штрафу отримав власник мікроавтобуса, який дозволив п’яному товаришу сісти за кермо — останній збив 73-річного пенсіонера на пішохідному переході

3 липня Октябрський райсуд Полтави оштрафував Віталія Приходька, який дозволив сісти за кермо свого автомобіля п’яному товаришу, а той вчинив на ньому ДТП. Суддя Тетяна Січиокно оштрафувала власника мікроавтобуса на 3400 грн.

У травні 2018 року полтавські патрульні затримали водія, який збив пішохода — вміст алкоголю у крові першого перевищив норму алкоголю у 13 разів. П’яний 26-річний водій Volkswagen LT 35 рухався вулицею 23 Вересня, що у мікрорайоні Алмазний, і збив 73-річного пенсіонера.

У серпні 2018 року Октябрський райсуд Полтави призначив 4 місяці ув’язнення та на 2 роки позбавив права керувати автомобілем винуватця ДТП — Олександра Пишного. Під час судового засідання він зауважив, що протягом всієї ночі з друзями вживав спиртні напої, а вранці повертався додому за кермом в стані алкогольного сп’яніння.

Відповідно до Єдиного державного реєстру судових рішень та офіційного сайту судової влади, офіційним власником та користувачем вищезгаданого Volkswagen LT 35 є Віталій Приходько. Як вказано у матеріалах справи, 21 травня 2018 року Віталій Приходько разом товаришем з 12:00 ночі до 8:45 ранку вживали спиртні напої. Потім Віталій Приходько дозволив Олександру Пишному сісти за кермо його автомобіля. Останній на пішохідному переході збив пішохода.

Дії Віталія Приходька кваліфікували як порушення правил експлуатації транспортного засобу (ст. 287 ККУ) — допуск до керування транспортним засобом особи, яка перебуває в стані алкогольного сп’яніння, вчинене особою відповідальною за технічний стан або експлуатацію транспортного засобу, що спричинило потерпілому середньої тяжкості тілесні ушкодження.

Суд визначив обставини, які пом’якшують покарання — щире каяття та повне відшкодування спричиненої шкоди потерпілому. Обставини, які обтяжують покарання — вчинення правопорушення в стані алкогольного сп’яніння.

Суддя Тетяна Січиокно визнала Віталія Приходька винним та призначила йому покарання у виді штрафу — 3400 грн. Вирок може бути оскаржено до Полтавського апеляційного суду протягом 30 днів з дня його проголошення.

Нагадаємо, що Глобинський райсуд призначив 4 роки ув‘язнення чоловіку, який сів за кермо п‘яним та скоїв смертельне ДТП.


Автор: Анастасія НЕДОГОРСЬКА, «Полтавщина»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
9 липня 2019, 15:45 | Полтава | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації