Вхід | Реєстрація

Розповіли деталі авіакатастрофи у Оржицькому районі

Розповіли деталі авіакатастрофи у Оржицькому районі

Минулими вихідними у селі Плехів Оржицького району літак впав на поле пшениці.

Як повідомляють “Факти”, сільський голова Плехова Сергій Таран розповів, що загиблий мешканець Оржиці Віктор Лаліч, інженер за фахом, все життя мріяв літати. І мав для цього відповідні знання – свого часу закінчив льотні курси. За пару тижнів до свого останнього польоту Віктор придбав легкомоторний літак, схожий на відомий американський Ріper. У село Денисівка Оржицького району він його привіз, оскільки той не міг самостійно летіти. Тут його відремонтував та 7 липня, незважаючи на сильний вітер, разом з інструктором вирішив випробувати апарат. Облетівши навколишню територію, приземлився у Плехові, де працював в агрофірмі. Літак обступили трактористи і комбайнери, які як раз збирають урожай. Віктор Лаліч пообіцяв кожного бажаючого підняти в повітря. Першим сів у кабіну літака 25-річний тракторист Валентин Баранов.

– Я сів позаду пілота, і ми полетіли, - згадує Валентин. - Зробивши коло над пшеничним полем, Віктор збирався приземлитися, але йому здалося, що для цього занадто малий майданчик (поруч було некошений поле), і він пішов на друге коло. У момент розвороту над лісосмугою, напевно, вітер повернув наш літак прямо на лінію електропередач. Пілот намагався уникнути зіткнення, але в цей момент заглох мотор. Останнє, що я пам'ятаю, його слова: «Нам хана!». Я закрив очі... Що було далі, не пам'ятаю.

Літак пішов у штопор і врізався в землю з висоти приблизно 15 метрів. Віктор Лаліч загинув на місці, а ось його пасажир, за словами головного лікаря Оржицької центральної районної лікарні Наталії Ковтун, отримав травми легкого ступеня, відбувшись синцями, забоями та струсом головного мозку. Вже на наступний день молодий тракторист наполіг на виписці з лікарні.

Причини авіакатастрофи ще з'ясовує спеціальна комісія.


Автор: Ігор Бабаєв


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
11 липня 2019, 11:11 | Оржиця | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації