Вхід | Реєстрація

У Кобеляках запалало сміттєзвалище

У Кобеляках запалало сміттєзвалище

Увечері 16 липня працівникам районного підрозділу МНС довелося гасити пожежу, що виникла на околиці райцентру, на території так званої станції з сортування твердих побутових відходів. Це — офіційна назва об’єкту. Насправді ж, на вулиці Покровській розташоване банальне сміттєзвалище.

Редакцію про пожежу повідомили жителі Кобеляк. Одразу кілька чоловік зателефонували і розповіли, що у місті горить звалище.

 

Коли ми близько 23‑ої години прибули на околицю міста, там уже дві години працювали співробітники МНС. Два пожежні автомобілі підвозили воду і гасили полум’я. Стараннями пожежних вогонь вдавалося трішки збити. Хоча самі вогнеборці висловлювали побоювання, що загорання вже могло перекинутися в нижні шари сміття. І тоді повністю загасити пожежу буде практично неможливо.

Мешканці мікрорайону, чиї будинки розташовані поряд зі звалищем, розповіли, що перед загоранням на об’єкті працювала потужна техніка. Були там помічені і працівники комунального підприємства «Водоканал плюс». Вони випалювали траву і сухі гілки поряд із територією звалища. Можливо, унаслідок чиєїсь необережності вогонь перекинувся на багатотонні гори відходів і запалали й вони.

Начальник райвідділу МНС Юрій Гребенюк, котрий теж перебував на місці події, розповів, що його підлеглі вже вилили на звалище не менше 35 тонн води. Завдяки цьому, вогонь трішки пригасили. І пожежним, і кобелячанам пощастило, що в ці дні в містечку майже не було вітру. У іншому разі полум’я поширювалося б із величезною швидкістю, а смердючий дим накрив усе містечко.

До речі, місцеві жителі розповіли, що перші ознаки загорання помітили ще 14 липня. Але тоді на вогонь і дим ніхто не звернув уваги. Кобелячани запропонували опублікувати їх звернення до прокуратури, аби вжити заходів і примусити міську владу виконати рішення суду та припинити діяльність несанкціонованого звалища.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
17 липня 2019, 17:58 | Кобеляки | Надзвичайне
1. микола козак / 18 липня 2019, 09:15
То є неправда , що те звалище несанкціоноване , його санкціонував разом з депутатами Олександр Ісип і коли його організовували , то чомусь всі мовчали , не вийшли жителі тамтешніх вулиць , щоб перекрити шлях сміттєвозам .Не організував жителів і тодішній депутат Матюхов.Тепер отримали наслідки своєї інертності.Звичано тепер можна вимагати з Копельця закрити той смітник , але ж куди дівати наслідки діяльності кобелячан , які так безбожно смітять .Не встиг сміттєвоз вивезти , як на протязі дня вже знову повні контейнери і пруть туди все , що треба і нетреба.А по доброму , то можна мінімум на половину зменшити виробництво сміття.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації