Вхід | Реєстрація

Дві громади Полтавщини виграли в конкурсі «Малі міста – великі враження» й отримають гроші на проведення фестивалів

Дві громади Полтавщини виграли в конкурсі «Малі міста – великі враження» й отримають гроші на проведення фестивалів

Уряд затвердив переможців конкурсу культурно-мистецьких проектів «Малі міста – великі враження», повідомляє сайт Асоціації міст України. Цей конкурс – для громад із населенням до 50 тисяч людей, спрямований на розвиток культурно-економічного потенціалу територій через підтримку стартапів, що пов’язані з культурною спадщиною. На реалізацію таких ініціатив у 2019 році Уряд виділив 50 мільйонів гривень.

Цього року в конкурсі перемогли 74 проекти, серед яких і два полтавських, – «Опішня СливаФЕСТ» та фестиваль «Чарівна симфонія козацтва» (Омельницька ОТГ).

– Культурне життя невеликих населених пунктів виходить на новий рівень – завдяки державним програмам фінансової підтримки та децентралізації, яка несе нові можливості і нову якість управління територіями, – сказав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман на нагородженні учасників конкурсу 18 липня. – Рік тому на конкурс було подано 167 ініціатив, з яких 8 стали переможцями. Цього року кількість ідей номінантів сягла вже 182, а переможців – 74. Рекордсменами за кількістю старапів стали Одеська та Львівська області – там буде реалізовано по 8 культурних проектів.

Показово, що учасники конкурсу «Малі міста – великі враження» вже навчають колег із регіонів, як правильно подавати свої ідеї, аби отримати фінансування.

 

Фестиваль «Чарівна симфонія козацтва» (Омельницька ОТГ Кременчуцького району)

Відбудеться 31 серпня – 1 вересня 2019. На проведення виділили 700 тисяч гривень за конкурсом і 210 тисяч – із місцевого бюджету. Фестиваль присвячений композитору Петру Чайковському, козацький рід якого походить з Омельника. Гості заходу зможуть побачити балет, концерт класичної музики, виставку старожитностей, кінні змагання, майстер-клас гопака та гастрономічний фест.

 

«Опішня СливаФЕСТ» (Опішнянська ОТГ Зіньківського району)

Культурно-гастрономічний фестиваль відбудеться 14 вересня 2019 року. Страви та напої зі слив та інших фруктів, приготовані за традиційними опішнянськими рецептами стануть родзинкою святкового дійства! Місцеві господарі та господині будуть продавати власну кулінарну продукцію та сувеніри, проводити майстер-класи під час свята. Також планують організувати конкурс краси. На реалізацію проекту автори отримали 350 тисяч гривень за конкурсом.


Автор: прес-служба Полтавської ОДА


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації