Вхід | Реєстрація

Суд виніс вирок студенту, який у автобусі поразів ножем чоловіка

Суд виніс вирок студенту, який у автобусі поразів ножем чоловіка

Суд призначив умовний термін студенту Полтавського коледжу нафти і газу, який у тролейбусі у відповідь на зауваження вдарив ножем чоловіка

19 липня Київський райсуд Полтави виніс вирок Дмитру Безботченку, який у кільцевому тролейбусі вдарив ножем чоловіка. Суддя Юрій Куліш призначив зловмиснику 3 роки умовного покарання.

Інцидент стався 23 травня — поліція отримала інформацію про ножове поранення людини у кільцевому тролейбусі, який рухався вулицею Маршала Бірюзова в районі олійноекстракційного заводу Kernel. Пізніше прес-офіцер відділення поліції № 1 Полтави Володимир Пасічко розповів, що двоє молодих хлопців напідпитку голосно розмовляли та нецензурно висловлювалися. 33-річний пасажир тролейбуса зробив їм зауваження. Далі виник конфлікт, під час якого один з двох молодих хлопців вдарив ножем у живіт пасажира. Коли тролейбус зупинився, хлопці втекли. Інші пасажири викликали швидку, яка доставила потерпілого до лікарні.

Наступного дня, 24 травня, Київський райсуд Полтави обрав міру запобіжного заходу для нападника, студента Полтавського коледжу нафти і газу Дмитра Безботченка — цілодобовий домашній арешт.

Обвинувачений Дмитро Безботченко свою провину визнав повністю та підтвердив суду, що він дійсно того дня заподіяв потерпілому тілесні ушкодження. У вчиненому розкаявся та просив суд суворо не карати його.

В свою чергу, потерпілий зазначив, що матеріальна та моральна шкода йому повністю відшкодовані, а від позовних вимог він відмовляється та не наполягає на суворій мірі покарання.

Суд кваліфікував дії Дмитра Безботченка як за умисне заподіяння тяжких тілесних ушкоджень потерпілому, яке небезпечне для життя в момент його заподіяння (1 ст. 121 КК України) та умисне грубе порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжувалось особливою зухвалістю із застосуванням предмета заздалегідь заготовленого для нанесення тілесних ушкоджень (за ч. 4 ст. 296 КК України).

Суддя Юрій Куліш також врахував позитивну характеристику обвинуваченого за місцем проживання, обставини, які пом’якшують покарання — повне та добровільне відшкодування заподіяної шкоди, до відповідальності притягується вперше, молодий вік, щире каяття та позицію потерпілого, який на суворій мірі покарання не наполягає.

Тому суд призначив Дмитру Безботченку 5 років позбавлення волі та від відбування його звільнив з іспитовим терміном 3 роки.

Нагадаємо, що у липні минулого року у центрі Полтави біля кафе «Старт» під час бійки таксиста вдарили ножем.


Автор: Анастасія НЕДОГОРСЬКА, «Полтавщина»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
24 липня 2019, 10:36 | Полтава | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації