Вхід | Реєстрація

З Полтавського кадетського корпусу зроблять будинок правосуддя

З Полтавського кадетського корпусу зроблять будинок правосуддя

На засіданні Кабінету Міністрів України погодили передачу будівлі Кадетського корпусу в Полтаві в державну власність із віднесенням її до сфери управління Державної судової адміністрації. Про стан полтавського артучилища доповідав Перший віце-прем’єр-міністр Степан Кубів.

Що стоїть за цим доленосним рішенням, розповіла заступник директора Департаменту будівництва, містобудування і архітектури та житлово-комунального господарства облдержадміністрації Ірина Особік:

“Тепер судова адміністрація повністю реставрує 12 тисяч квадратних метрів пам’ятки архітектури, які 20 років стояли пусткою. Уже навіть виділені гроші на це. У цієї структури є досвід поводження з історичними будівлями, тож Кадетський – у надійних руках. Надіюся, що скоро ми будемо відкривати Палац правосуддя. У планах – перенести в Кадетський усі суди Полтави, заодно звільнити приміщення дитсадків, в яких зараз районні суди. Також у цьому палаці за договором буде місце для кімнат соціальної сфери міста. Точні строки реставрації назвати важко, адже дуже потрібно законсервувати приміщення, зробити проектну документацію та інше. Але архітектори, краєзнавці, громадська організація «SavePoltava», небайдужі полтавці, які роками добивалися реконструкції Кадетського, нарешті можуть видихнути”

Нагадаємо, в жовтні 2018 року на той час очільник Полтавської ОДА Валерій Головко та голова Державної судової адміністрації Зеновій Холоднюк дійшли згоди про передачу Кадетського корпусу на баланс останньої. Потім на сесії Полтавської міської ради депутати ухвалили рішення щодо передачі напівзруйнованої будівлі на баланс ДСА, щоб відомство відновило будівлю до 2021 року.


Автор: «Новини Полтавщини»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
25 липня 2019, 16:54 | Полтава | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації