Вхід | Реєстрація

На зміну банкнотам прийшли платіжні картки

На зміну банкнотам прийшли платіжні картки

Днями Національний банк України повідомив, що за півроку кількість готівки в нашій державі зменшилась майже на два відсотки. У грошовому еквіваленті сума становить 6 мільярдів 400 мільйонів гривень.

Представники Нацбанку пояснюють, що така тенденція пов’язана зі зростанням популярності безготівкових розрахунків. Тобто, більшість громадян переходять на банківські платіжні картки і розраховуються ними за товари і послуги.

У чому ж полягає їх особливість та чому картою користуватись зручніше, ніж паперовими банкнотами?

 

Карта — це зручно, надійно і безпечно

Фактично всі установи й організації, де робітники мають офіційне працевлаштування, а їх заробітні плати повністю відображаються у фіскальній службі, перевели працівників на банківські карти. Оскільки фінансисти і бухгалтери можуть виконувати свою роботу, не відволікаючись двічі в місяць на видачу коштів працівникам. Із отриманням платіжних карток, зникли постійні черги в касу підприємств.    

Карта — це своєрідний захист від можливої втрати кошті. Навіть у випадку її втрати, власник може заблокувати карту, звернувшись на "гарячу" лінію фінансової установи. На жаль, цього не можна зробити з банкнотами. 

Власник банківської платіжної карти самостійно обирає, у якій валюті зберігатимуться кошти на його рахунку: гривні, долари, євро і так далі.

Платіжна карта працює цілодобово. Із її допомогою можна здійснювати банківські операції 24 години на добу. Наприклад, оплачувати товари в інтернет-магазинах, купувати білети на літак чи замовляти послуги,   

Іще одна важлива перевага заключається в тому, що власник карти Masterсard, перебуваючи на всіх континентах, може зняти кошти в банкоматі.

 

На всіх континентах, як удома 

При оформленні банківської платіжної карти, клієнту необхідно переконатись, що банк підключений до міжнародної платіжної системи. Адже тоді нею зручно користуватись і в Україні, і за кордоном. Однією із найпопулярніших платіжних систем є MasterCard Worldwide. Вона діє майже в 200 країнах світу. До платіжної системи загалом підключені 22 000 фінансові установи, що працюють у Європі, Америці і навіть Австралії.

Отримати карту MasterCard в Україні можна в офіційному представництві компанії за посиланням https://www.mastercard.ua/uk-ua/consumers/products.html.

Платіжні картки Mastercard відрізняються своїми функціональними призначеннями. Наприклад, Standard знадобиться для шопінгу, у закладах громадського харчування та отримання послуг. Карта стане незамінним помічником для тих, хто купує в Інтернеті.  

Тому забудьте про паперові банкноти, час розраховуватись платіжними картками.


Автор: Євген ОЛЕКСАНДРОВ
Розміщено на правах реклами


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
23 липня 2019, 16:30 | Полтавщина | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації