Вхід | Реєстрація

Зеленський підписав закон про «зелений» тариф для приватних домогосподарств

Зеленський підписав закон про «зелений» тариф для приватних домогосподарств

Президент Володимир Зеленський підписав закон України від 11.07.2019 №2755-VIII (законопроект №10357), який дозволяє до 2030 року встановлювати домашні сонячні електростанції потужністю до 30 кВт на земельних ділянках і отримувати “зелений” тариф на електроенергію, відпущену в енергосистему.

Як повідомляється на сайті Верховної Ради, закон повернено з підписом президента, пише Економічна правда.

Про це на своїй сторінці у Фейсбук написав і Голова Держенергоефективності Сергій Савчук. Зокрема, зазначив, що завдяки цьому закону домогосподарство може розміщувати СЕСд до 30 кВт як на даху, так і на землі.

Крім цього, за його словами, вирішено питання встановлення відповідно до курсу євро “зеленого” тарифу СЕСд, розташованих на земельних ділянках, які було введено в експлуатацію до набрання чинності законом України № 2712.

Також врегульовано рівень “зеленого” тарифу для об’єктів відновлюваної енергетики потужністю до 150 кВт.

Савчук зазначив, що за останні 5 років в Україні майже 12 тисяч сімей встановили та використовують СЕС загальною потужністю близько 280 МВт.


Автор: «Економічна правда»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
7 серпня 2019, 11:52 | Полтавщина | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації