Вхід | Реєстрація

Підозрюваного у нападі на охоронця полтавського кафе «Ботанік» взяли під варту

Підозрюваного у нападі на охоронця полтавського кафе «Ботанік» взяли під варту

У Полтаві суд ухвалив на два місяці взяти під варту чоловіка, який двічі вистрілив в охоронця «Ботаніка» через зауваження про справляння нужди

Як повідомляє ІВ «Полтавщина», учора Октябрський райсуд Полтави обрав міру запобіжного заходу для Віктора Малого. Чоловіка підозрюють у тому, що він двічі вистрілив в охоронця кафе, який зробив йому зауваження. Суддя Ганна Андрієнко ухвалила взяти його під варту.

Розслідування цієї справи ведуть за ознаками ч. 2 ст. 15, п. 8 ч. 2 ст. 115 ККУ (Замах на умисне вбивство). Слідчий — Андрій Анзель, прокурор, який здійснює процесуальне керівництво — Сергій Яценко.

Під час судового засідання показали відео нападу. Підозрюваний заявив, що на запису не він і в час, коли це відбувалося, він був удома. Тому провину в інкримінованому злочині Віктор Малий не визнав.

Щодо зброї він заявив, що серед вилученого його власний — лише карабін, на який він має дозвіл. Решта — це те, що залишив на зберігання його товариш Сергій. Наявність нібито нацистської символіки він пояснив тим, що захоплюється історією й Україна — вільна держава, де є свобода поглядів.

Також Віктор Малий не підтвердив, що його притягали до адмінвідповідальності за крадіжки та правила поводження з тваринами.

Водночас слідчі вже встигли допитати зятя та онуку підозрюваного і вони показали, що на відеозапису саме Віктор Малий.

Адвокат Петро Кончаков просив обрати для його підзахисного домашній арешт. Суддя дослухалася до аргументів слідчого, який просив для підозрюваного тримання під вартою протягом 60 діб без права внесення застави.

Наступні два місяці Віктор Малий проведе у СІЗО, якщо його адвокату не вдасться оскаржити міру запобіжного заходу в апеляційному суді.

Нагадаємо, у ніч з 6 на 7 серпня, поблизу кафе «Ботанік» у центрі Полтави чоловік двічі вистрілив у голову охоронцю закладу. Той вийшов зробити зауваження, бо стрілок почав мочитися посеред вулиці. Випадкові перехожі викликали швидку й постраждалого доставили до лікарні. Він потрапив до реанімації із двома кульовими пораненнями.

7 серпня вдень 62-річного підозрюваного у стрілянині затримали у нього вдома. У нього вилучили 4000 набоїв, нацистську символіку та 8 револьверів, один з яких — той, з якого він стріляв.


Автор: Дарина СИНИЦЬКА, Микола ЛИСОГОР, «Полтавщина»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
9 серпня 2019, 10:54 | Полтава | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації