Вхід | Реєстрація

У Полтаві суд призначив 3 роки умовно чоловіку, який влаштував стрілянину на ринку

У Полтаві суд призначив 3 роки умовно чоловіку, який влаштував стрілянину на ринку

Октябрський райсуд Полтави виніс вирок чоловіку, який влаштував стрілянину на Центральному ринку — йому призначили 3 роки позбавлення волі та звільнили від відбування з іспитовим строком — 1 рік

15 серпня Октябрський райсуд Полтави виніс вирок Огли Князю Лятюновичу, який влаштував стрілянину на Центральному ринку. Суддя Володимир Микитенко призначив йому 3 роки позбавлення волі та звільнив від відбування покарання з іспитовим строком — 1 рік.

Нагадаємо, що 17 жовтня 2018 року на Центральному ринку Полтави стався конфлікт через торгове місце на розі вулиць Шевченка та Новий базар. Поліція повідомила, що між чоловіками азербайджанської та ромської національностей відбулася сутичка, під час якої один з чоловіків зробив кілька пострілів, ймовірно, з травматичної зброї.

В результаті сутички один з потерпілих отримав відкриту черепно-мозкову травму, струс головного мозку, кульове поранення потиличної ділянки зліва, а інший кульове поранення верхньої губи. А винуватця стрілянини — Огли Князя Лятюновича — Октябрський райсуд посадив під домашній арешт.

У січні 2019 року обвинувальний акт щодо Огли Князя Лятюновича прокуратура направила до суду. Тоді прокуратура Полтавщини повідомляла, що винуватцю оголосили про підозру за фактом хуліганства (ч.4 ст. 296 КК України) та йому загрожує до 7 років позбавлення волі. Також в прес-службі зазначили, що 27-річний потерпілий отримав травми середнього ступеню тяжкості, а 55-річний — легкі тілесні ушкодження.

Відповідно до Єдиного державного реєстру судових рішень, вранці 17 жовтня 2018 року Огли Князь Лятюнович побачив на розі вулиць Шевченка та Новий базар батька з сином — громадян Азербайджану, які займалися прийомів горіхів біля зупинки громадського транспорту. Огли Князь Лятюнович, удаючи із себе орендаря вказаної площі, став проганяти потерпілих та спровокував сварку, яка переросла в масову бійку етнічних меншин.

Під час бійки обвинувачений вистрілив у потилицю гумовою кулею одному з постраждалих, той отримав легкі тілесні ушкодження. Крім того обвинувачений вистрелив в обличчя іншому потерпілому, який отримав тілесні ушкодження середньої тяжкості.

Обвинувачений свою провину визнав повністю та підтвердив всі вищезгадані обставини. Крім того він відшкодував потерпілим завдані збитки, це також підтвердили і самі потерпілі.

Тож суд врахував всі вищезгадані обставини, а також особу обвинуваченого. Чоловік — раніше не судимий, працює неофіційно, одружений, має на утриманні двох малолітніх дітей, посередньо характеризується, на обліках нарколога та психіатра не перебуває. Також під час винесення вироку судді врахували обставини, які пом’якшують покарання — це щире каяття, активне сприяння розкриттю злочину, добровільне відшкодування усіх завданих збитків. Обставини, що обтяжують покарання обвинуваченого — відсутні.

Тому суддя Володимир Микитенко визнав винним Огли Князя Лятюновича та призначив йому покарання у вигляді позбавлення волі на строк 3 роки з іспитовим строком — 1 рік.


Автор: Анастасія НЕДОГОРСЬКА, «Полтавщина»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
27 серпня 2019, 12:21 | Полтава | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації