Вхід | Реєстрація

Про нові правила утримання і поводження з тваринами у м.Кременчуці

Про нові правила утримання і поводження з тваринами у м.Кременчуці
Рішення про затвердження нових правил утримання і поводження з тваринами у м. Кременчуці депутати розглянуть на наступній сесії міської ради.
Про це повідомив заступник начальника управління житлово-комунального господарства О.А. Прядко. Подібні правила у нашому місті існували і раніше, вони були затверджені сесією міської ради  у  2004 році, але за цей час відбулося чимало змін у чинному законодавстві. Ряд нових вимог визначено у Законі України «Про захист тварин від жорсткого поводження». Крім того, відбулася реорганізація комунальних підприємств міста, які працювали у цьому напрямку, зокрема: створене комунальне підприємство «Спец-сервіс-Кременчук», яке працює саме у цьому напрямку.
Нові правила регулюватимуть утримання домашніх улюбленців, так ними передбачена реєстрація тварин в обов’язковому порядку. Щоб її здійснити при КП «Спец-сервіс-Кременчук» планується створити спеціальний підрозділ, працівники якого разом з представниками управляючих компаній, Автозаводської та Крюківської районних рад, домовими комітетами, керівництвом ОСББ, працівниками міліції обходитимуть будинки, щоб переписати та поставити на облік всіх домашніх тварин. Власники  сплачуватимуть податок за їх утримання  - 1/12 неоподаткованого мінімуму, тобто 17 грн. в рік.  Олександр Прядко запевняє, що це робиться для того, щоб, перш за все, убезпечити населення від інфекційних хвороб, таких як сказ, адже всі тварини повинні будуть  обов’язково пройти відповідну вакцинацію. Крім того, працівники комунального підприємства виконуватимуть обхід територій мікрорайонів у різний час, щоб перевірити, як власники тварин виконують правила вигулу, чи прибирають господарі за своїми улюбленцями екскременти, чи дозволяють їм виконувати природні потреби на дитячих майданчиках. Адже часто саме  пісочниці, де граються маленькі діти, стають улюбленими місцем туалету  котів та собак. На кожну тварину, взяту на облік починаючи з 3 місячного віку, у КП «Спец-сервіс-Кременчук» буде видано відповідний документ, у якому буде вказано кличку, вік та окрас, а також  особисті дані власника: прізвище, ім’я, по-батькові та контактний телефон. Спершу подібні «паспорти» видадуть власникам собак.
Правилами також передбачено, що якщо людину покусає  домашня тварина, то її власник буде зобов’язаний показати її  ветеринару. Сьогодні ж кременчужани не поспішають цього робити, хоча статистика свідчить, що у 2009 році було зареєстровано 438 покусів людей, з них лише 117 здійснили бродячі тварини.

Автор: www.kremen.mvk.pl.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
2 березня 2010, 16:29 | Кременчук | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації