Вхід | Реєстрація

Полтава святкує День міста

Полтава святкує День міста
Сьогодні Полтава святкує День міста й 66-ту річницю від дня звільнення від німецько-фашистських загарбників. З нагоди свята в Полтаву прибули прем'єр-міністр Юлія Тимошенко, голова фракції Партії регіонів у Верховній Раді Віктор Янукович, численні закордонні гості та туристи. Святкування розпочалося ранковим дзвоном і молебнем у церквах всіх конфесій і храмах міста. Міський голова Полтави Андрій Матковський, голова обласної ради Олександр Удовіченко, лідер Партії регіонів Віктор Янукович, а також ветерани та всі не байдужі полтавці пройшлися урочистою ходою по вулиці Фрунзе та поклали квіти до Меморіалу Солдатської слави.
Хвилиною мовчання вшанували загиблих 66 років тому визволителів Полтави. Далі - традиційно прозвучав державний гімн та пролунали гарматні постріли.
Міський голова Полтави, вітаючи з днем визволення, подякував ветеранам за виборену перемогу та пообіцяв, що полтавці ніколи не забудуть їхнього подвигу. З вітальним словом виступив і Янукович: «Ми ніколи не допустимо, щоб переписувалася історія. Не допустимо, щоб принижували героїв, які принесли на нашу землю мир і спокій», - пообіцяв він та додав, що саме наше покоління несе відповідальність за стан справ в Україні. Потім всіх запросили на традиційну "Солдатську кашу" у парку ім. Котляревського зі вшануванням ветеранів Великої Вітчизняної та театралізованою програмою "Завдяки переможцям Полтава не зронить краси".
У рамках святкування Дня міста також пройде виставка й нагородження переможців конкурсу "Полтавська марка" у міському будинку культури. А з 19:00 на полтавському стадіоні "Ворскла" почнеться естрадно-розважальна програма "Полтава - моє щастя, мій дім, моя доля", яка стане кульмінацією врочистостей із нагоди Дня міста. За кошти меценатів організовані піротехнічні ефекти та виступи вітчизняних і закордонних зірок. Завершиться свято о 21:00 феєрверком, який триватиме понад півгодини. Крім того, у Полтаві проходять конкурсно-розважальні програми для дітей і молоді в кожному мікрорайоні міста, спортивні змагання.
Раніше міськвиконком Полтави оголосив 23 вересня вихідним днем.

Автор: ІА "Новини Полтавшини"


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
23 вересня 2009, 14:13 | Полтава | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації