Вхід | Реєстрація

На Полтавщині СБУ викрила злочинне угруповання, яке «відмивало» кошти

У Полтавській області СБ України спільно із податковими органами викрила та припинила діяльність злочинного угрупування, яке діяло на території регіону і займалось протиправним переведенням грошових коштів у готівку.
Встановлено, що п’ять  місцевих мешканців створили низку фіктивних підприємств, через які у тіньовий обіг виводили кошти, отримані злочинним шляхом. Грошовий обіг конвертаційного центру тільки у 2009 році склав близько 20 мільйонів гривень.
Під час спецоперації співробітники СБ України затримали «на гарячому» кур’єрів, у яких вилучили понад 250 тис. гривень готівкою. В офісних приміщеннях правоохоронці вилучили печатки, штампи, чекові книжки тощо.
За матеріалами СБУ органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.205 (фіктивне підприємництво) Кримінального кодексу України та слідчими державної податкової адміністрації за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.212 (ухилення від сплати податків, зборів, інших обов'язкових платежів) Кримінального кодексу України.
Слідство триває.

Автор: Прес-група УСБУ в Полтавській області


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
| Полтавщина | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Купить квартиру Полтава
 Криптовалютні біржі в Україні
Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації