Вхід | Реєстрація

Вогнеборці попереджають, а люди все одно палять

Вогнеборці попереджають, а люди все одно палять

Пожежі в екосистемах, житловому секторі, на присадибних ділянках, у лісі не припиняються.

Вогнеборці застерігають про підвищену ступінь пожежонебезпеки у теплу і ясну погоду, при високій температурі. У більшості випадків загорянь як у природі, так і в помешканнях, винні люди. Недбалість, безпечність, упертість, небажання прислухатись до пересторог рятувальної служби, безвідповідальність, нехтування елементарними правилами пожежної безпеки — усе це призводить до непоправних дій. Про це красномовно свідчать факти і статистика. Лише з початку серпня на території Царичанського району пожежники 24 ДПРЧ ГУДС НС у Дніпропетровській області приборкували вогонь 29 разів: 19 пожеж сталося в екосистемі (на загальній площі 14,2 гектара) і 10 — у приватному житловому секторі. Найпоширеніші випадки — це трав’яні підпали, внаслідок чого згоріло 5 сінників із сіном та соломою, 2 сараї, один дах будинку. Працівники рятувальної служби констатують людський фактор у спричиненні серйозних пожеж. Громадяни спалюють сміття і суху траву на своїх городах і присадибних ділянках, а діти підпалюють траву біля доріг і на пустках. Усе це призводить до вогняних трагедій.

Рятувальники попереджають, що горіння сухостою — процес некерований. Трава миттєво висихає на сонці і легко спалахує від будь-якої іскри. Її горіння швидко розповсюджується, особливо у вітряні дні. До того ж, слід пам’ятати, що під час горіння стерні, сміття та інших відходів у атмосферу виділяється величезна кількість небезпечних речовин, які отруюють навколишнє середовище.

Працівники пожежної служби нагадують про свідоме ставлення кожної людини до оточуючого світу. Тоді пожежам можна запобігти. Адже причиною виникнення вогняної стихії у природних системах, лісових масивах може стати і маленький непогашений недопалок, недбало кинутий людиною. Боротьба з вогнем вимагає значних людських та матеріальних ресурсів. Слід пам’ятати про те, що якщо ви помітили пожежу, що розгорається, спробуйте загасити її підручними засобами: гілками дерев, піском чи водою. Якщо ж не вдається впоратися самотужки, треба терміново зателефонувати до Служби порятунку за номером «101»! Служба закликає громадян бути обережними, обачними і відповідальними.


Автор: Олена Маренич


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
9 вересня 2019, 09:12 | Царичанка | Надзвичайне
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації