Вхід | Реєстрація

Сміття до цегельного заводу не везтимуть

Сміття до цегельного заводу не везтимуть

У неділю сміттєзвалище по вулиці Покровській, 1-д закриють.

6 вересня відбулась позачергова сесія Кобеляцької міської ради. Одним із головних питань зібрання стала «ліквідація стихійного сміттєзвалища по вулиці Покровській, 1-д».

Депутати проголосували за закриття полігону біля цегельного заводу і затвердили план його ліквідації. Відповідно до проекту рішення, кошти на ці заходи виділятиме фінансовий відділ міської ради. Комісія з питань екології має вивчити питання подальшого використання земельної ділянки по Покровській, 1. Комунальне підприємство «Водоканал Плюс» зобов’язали обмежити доступ до території сміттєзвалища та сортувального майданчика земляним валом та ровом із внутрішньої сторони та провести відповідні заходи на земельній ділянці, «нововиділеній для сортування і тимчасового зберігання твердих побутових відходів». «Водоканал» має припинити вивозити сміття до цегельного заводу з 15 вересня.

Натомість міські обранці виділили для зберігання твердих побутових відходів земельну ділянку орієнтовною площею 4 гектари на відстані 2,2 кілометра від Кобеляк на території звалища, утвореного в 60‑і роки минулого століття.

Відомо, що відходи возитимуть на земельну ділянку, яка знаходиться по праву сторону дороги Н-31, у лісовій місцевості, неподалік від кафе «Калина». У публічній кадастровій карті України в цій місцевості не зареєстроване жодне сміттєзвалище. Тому депутати своїм рішенням фактично створили новий полігон для відходів.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
12 вересня 2019, 10:08 | Кобеляки | Суспільство


1. ludmila65 / 13 вересня 2019, 08:59
Теперь надо больше контейнеров для мусора установить, чтобы не ходить искать их по всему городу. И вовремя вывозить.
2. микола козак / 13 вересня 2019, 09:10
Скоро при таких депутатах Україна перетвориться в зону екологічного лиха , суцільне сміттєзвалище.
3. ИВЕН / 13 вересня 2019, 09:43
1.ludmila65
«больше контейнеров для мусора установить»

БУДУТ теперь мусорки на каждой улице--обязательно для примера надо поставить возле мерии
4. Filon / 13 вересня 2019, 09:53
Теперь надо больше контейнеров для мусора установить, чтобы не ходить искать их по всему городу]]
В бюджеті міськради немає грошей на нові контейнери. Всі гроші йдуть на футбол. А з приводу ноаого сміттєзвалиша. воно є незаконним. Отже, кожен має повне право не пускати до лісу машини із сміттям.
5. ИВЕН / 15 вересня 2019, 11:49
4.Filon
«А з приводу ноаого сміттєзвалиша. воно є незаконним.»

якщо є рішення- то воно законне (доки його не відмінять в судовому порядку)???
6. Filon / 15 вересня 2019, 14:21
5.ИВЕН
«якщо є рішення- то воно законне (доки його не відмінять в судовому порядку)??»

Саме рішення - законне. А звалище - ні.Депутати проголосували. Було б дурницею оскаржувати саму процедуру голосування. Але якщо на нове місце звалювання відходів ( до речі більшість міських депутатів не знають, де воно)повезуть сміття, то це вже буде порушенням закону. Адже окрім рішення немає більше нічого, жодного дозвільного документу, навіть проекту відведення земельної ділянки.
7. Чудо Юдо / 16 вересня 2019, 08:22
У бюлетні міськради Спиця пише що Філон козел, бо не дозволяє робити сміттєзвалище, через це провокує стихійні смітники навколо Кобеляк. А на нормальне рішення потрібно 3-5 років.
Але він чомусь замовчує, що проблема і так постала 3-5 років назад і ніхто навіть не подумав про якесь нормальне рішення - просто переіменували «сміттєзвалище» у "сортувальну станцію" і накидали й далі. Те саме чекає і нове сміттєзвалище - накидатимуть купу, поки заборонять, потім знову переіменують у сортувальну станцію і все по новій, поки закривати і те не прийдеться, почнемо вивозити у інше місце кудись. Схема ж працює
8. микола козак / 16 вересня 2019, 09:23
7.Чудо Юдо
«о проблема і так постала 3-5 років назад»

Ця проблема виникла значно раніше , ще тоді , коли прийшлося ліквідовувати смітник , який був де зараз хочуть знову його розмістити , іще з тих пір ніхто не займався сміттям.І зараз знову депутати міськради проявляють безвідповідальність , голосуючи за смітник в лісі , незважаючи на санітарні норми , передбачені законами України , тому ні це колегіальне рішення , ні смітник не є законнисми , поскільки все це суперечить законам України.Дурні рішення не повинні виконуватись , і якщо водоканал плюс повезе сміття в ліс , то вчинить злочин.
9. ИВЕН / 16 вересня 2019, 11:21
8.микола козак
« і якщо водоканал плюс повезе сміття в ліс , то вчинить злочин.
»

МИКОЛО-підкажи куди вивозити смітті- і куди ти і твої знайомі
10. микола козак / 16 вересня 2019, 15:01
9.ИВЕН
«МИКОЛО-підкажи куди вивозити смітті- і куди ти і твої знайомі
»

А я стараюсь не виробляти багато сміття.У мене в сміття ідуть пакети з під хліба і я їх знищую дома.Зараз піде листя , яке можна компостувати , що принесе користь для ваших маленьких грядок.Із знайомих багато гадять біля сміттєвих баків , а дехто гадить де прийдеться.
11. ИВЕН / 16 вересня 2019, 15:14
10.микола козак
«Із знайомих багато гадять біля сміттєвих баків , а дехто гадить де прийдеться. »


Дякую за правдиву відповідь-(отже виннен не ЧИНОВНИК з міськради-а саме населення...)-що робити?-найдієвіше на мою думку-ФОТО цих ИСТОПЛЮЇВ і в газету або на ПЛОЩУ...ДРУГОГО ВИХОДУ НЕ БАЧУ--можливо ви щось підскажете...

тільки не потрібно обливати гряз*ю інших...ГОВОРІТЬ КОНСТРУКТИВНО!
12. Filon / 16 вересня 2019, 15:26
8.микола козак
«Ця проблема виникла значно раніше , ще тоді , коли прийшлося ліквідовувати смітник , який був де зараз хочуть знову його розмістити , іще з тих пір ніхто не займався сміттям.І зараз знову депутати міськради проявляють безвідповідальність »

Браво, Миколо! Підписуюсь під кожним словом. А особливо підтримую - щодо компостування.
Але, знову ж... Тут дехто знову голосить про необхідність пробуджувати свідомість. Як для мене - це нічого не робити. У сісідній Російській Федерації, де живуть мої родичі, люди бояться на городі за містечком залишки бурянів палити. Бо прийде поліцай і випише штраф. І нептрібно дляя протоколуу ніяких свідків, непотрібно підпису порушника. Твоя земля - тобі штраф. Приблизно так само пробуджували свідомість у свідомій Європі. Держава - це апарат насильства. Мене так у школі вчили. А пробудження свідомості... Це - або наркотики або у Гімалаї до йогів.
13. orakul / 17 вересня 2019, 10:02
12.Filon
« У сісідній Російській Федерації, де живуть мої родичі, люди бояться на городі за містечком залишки бурянів палити. Бо прийде поліцай і випише штраф. І нептрібно дляя протоколуу ніяких свідків»

Епрст! Миколайович, то це ж сєпаратізм, зрада і пособнічество лютому ворогу. Капець. Таке написати. І це в той час коли Сеня Семенченко збирає побратимів на захист галичан від вугілля з рашки. Світ зійшов з ума. Що діється? В неділю дивлюсь, одна знайома на базарі купує російські консерви. Воно то й нічого б, але колись вона разом з Ісипом і пришелепуватими депутатами голосували рішення сесії про маркування продукції рашки, декомунізовували і позбавляли почесних звань Кобзона ну і т.д. А тепер на тобі - консерви з рашки купує. Що діється? Капець. Вчора йду, дивлюсь, висит ахвіша - «кролики» будуть виступатимуть в РЦКД. Люди добрі, та це ж на них патріоти усєя украйни збирали на сайті самого президента підписи про позбавлення їх звання "народного артиста". А тут тобі отаке, концерт в самих Кобеляках. Нічогісінько не понять.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації